Οι Κύπριοι πιστοί μπορούν να προσκυνούν για 24 ημέρες μία... μπλούζα

Οι Κύπριοι πιστοί μπορούν να προσκυνούν για 24 ημέρες μία... μπλούζα

Οι Κύπριοι πιστοί μπορούν να προσκυνούν για 24 ημέρες μία... μπλούζα
Επειδή μπορούν και θέλουν

Γράφει ο Ε.Τ.


Το μόνο που έμεινε να φέρουν στην Κύπρο (είμαστε γενικότερα η χώρα που μας φέρνουν πράματα) είναι την μασημένη τσίχλα του Παίσιου. Γιατί όλα τα άλλα -νομίζαμε τουλάχιστον- ότι είχαν έρθει.

Αμ, δε.

Ακόμα κι όλοι όσοι δεν διατηρούμε δεσμούς με την εκκλησία και τα θεία, αλλά διατηρούμε ένα άλφα σεβασμό στον άνθρωπο που πιστεύει σ' αυτά, εκνευριζόμαστε κάθε, μα κάθε φορά.

Καινούριο trendy event που εξελίσσεται και αναμένεται, είναι το προσκύνημα της μυροβλύζουσας και θαυματουργής (say what?) μπλούζας (ακούγεται τόσο lifestyle) του Άγιου Παίσιου.

Τον άνθρωπο που η εκκλησία εκμεταλλεύεται το τελευταίο διάστημα περισσότερο κι απ’ τα ξυλάκια που πουλάει απ’ τον τίμιο σταυρό, επαναφέρει στο προσκήνιο ως event (προσκύνημα) η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ.

Για 24 ολόκληρες ημέρες, μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις σε περίπτωση που πιστεύεις στα θαύματα, μπορείς να… προσκυνήσεις μία... μπλούζα.

Στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αναγράφεται ότι ο Άγιος Παίσιος είπε στην αδελφή εν Χριστώ Τριάδα, που θα συνοδεύσει... την μπλούζα στην Κύπρο:

«Πάρε και φύλαξε τη μπλούζα μου και μετά την κοίμησή μου να την πάρεις να σταυρώνεις τους ασθενείς μου και θα γίνονται καλά».

Σχετικά με την... μπλούζα, η Ιερά Μητρόπολη Πάφου απέστειλε ανακοίνωση στον Κτήτορα Μοναχό Εφραίμ (που θα φιλοξενήσει στο μοναστήρι του την... μπλούζα) ότι θα ενημερώσει μέχρι και την Αστυνομία για την πράξη του αυτή (Να βάλει μια μπλούζα για προσκύνημα της οποίας η... γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Κι αυτό γιατί ο Κτήτορας δεν προχώρησε στα απαιτούμενα διαβήματα και η Μητρόπολη δεν του έχει δώσει εξουσιοδότηση για να βάλει για προσκύνημα την... επίμαχη μπλούζα μετά από διερεύνηση (επαναλαμβάνουμε) της γνησιότητάς της... μπλούζας.

Το ότι η εκκλησιά μάς επιβεβαιώνει σε τακτική βάση γιατί πρέπει να απέχουμε από κοντά της είναι ένα γεγονός που πρέπει να σημειωθεί.

Κάτι λέγαμε για μια... μπλούζα.

Κάνε λάικ στη σελίδα της Avant Garde στο φουμπού για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα

Loader