7 Oct 2018

4 περιπτώσεις όπου η θρησκεία χρησίμευσε ως plan Β (και απέτυχε παταγωδώς)

Άντε η Εκκλησία είναι η δουλειά της (λέμε τώρα), αστυνομία, ΔΗΣΥ, πανεπιστήμιο και Επίτροπος Περιβάλλοντος ποια δικαιολογία έχουν;

1. Η Αστυνομία Κύπρου διοργάνωσε δέηση για τη μείωση των τροχαίων, απόφαση που προφανώς λήφθηκε έπειτα από μετωπική

Τον Σεπτέμβριο του 2016 μία ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου ήρθε από το πουθενά για να μας δείξει τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει μία τροχαία σύγκρουση πάνω στο ανθρώπινο σώμα ειδικά όταν το τραύμα συμβαίνει στο κεφάλι. Σύμφωνα μ’ αυτή την πέρα για πέρα legit και επίσημη ανακοίνωση η συνεισφορά της κυπριακής αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανάτους στο Δρόμο δεν ήταν τίποτα μπλαζέ και ξεπερασμένες μέθοδοι όπως σεμινάρια, εκστρατείες ενημέρωσης ή κάποια εντατικότητα ελέγχων και προστίμων που ναι μεν γίνονται σε τακτική βάση σε όλα σχεδόν τα πολιτισμένα κράτη όπου η οδήγηση δεν θυμίζει πίστα συγκρουόμενων αλλά αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει. Όοοοχι βέβαια. Η Αστυνομία Κύπρου αντλώντας έμπνευση από θεοκρατικές χώρες-πρότυπα όπως το Ιράν και το Αφγανιστάν, διοργάνωσε για εκείνη την ημέρα... δέηση “για την αποφυγή των τροχαίων οδικών συγκρούσεων και την προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου” στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου του Κοντού στη Λάρνακα - προφανώς γιατί κάποιος συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Χριστόφορο που υποτίθεται πως είναι ο προστάτης Άγιος των οδηγών.

Εννοείται πως τα social media γλέντησαν την Αστυνομία (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ) σε βαθμό που -υποθέτω πως- αναγκάστηκε να διοργανώσει δεύτερη δέηση για να σταματήσει το τρολάρισμα για την πρώτη (hint: ούτε αυτή δούλεψε). Δεδομένου όμως ότι ο κόσμος αρνείται πεισματικά να σταματήσει να σκοτώνεται στους κυπριακούς δρόμους, εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν η δέηση έγινε τελικά σε λάθος θεότητα. Προφανώς ο Μολώχ θα ήταν μια ασφαλέστερη επιλογή καθ’ ότι και ειδικός στο θέμα, απλά ρωτήστε τον μέσο τηλεοπτικό ρεπόρτερ που ανάθεμα κι αν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει το κλισέ που χρησιμοποιεί ad nauseam. Ευτυχώς πάντως που η Αστυνομία αντιλήφθηκε γρήγορα πως η θρησκεία ως εναλλακτικό σχέδιο δράσης sucks big time και γλιτώσαμε την ανεύρευση εξαφανισθέντων με φανουρόπιτα.

2. Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου τέλεσε αγιασμό, προφανώς για να κολλήσει Υιό του Θεού

Εντάξει ο καθένας όπως τη βρίσκει, απολύτως σεβαστό, όμως το Τμήμα Πληροφορικής; Σοβαρά; Να ήταν το Τμήμα Οικονομικών ή το Επιστημών Αγωγής να το καταλάβω, αμφότερα διατηρούν άρρηκτες σχέσεις με την Εκκλησία στην πραγματική ζωή. Αλλά το ίσως πιο σύγχρονο κομμάτι του Πανεπιστημίου Κύπρου; Ενα που καυχιέται ότι πρωτοστατεί από ιδρύσεώς του στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης;;; Που διοργανώνει ή συμμετέχει με επιτυχία σε φεστιβάλ και τουρνουά ρομποτικής και χακαρίσματος;; Να καταφεύγει σε αγιασμούς για να προστατευτεί από τι; Τις δυνάμεις του σκότους; Το κακό μάτι; Να μην πέφτει το ίντερνετ όπως τα τείχη της Ιεριχούς; Και τι έχει για firewall, την καιόμενη βάτο; Αυτά παθαίνεις όταν βάζεις geeks να ερμηνεύσουν τη φράση “ο Χριστός σώζει”.

3. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος παρέστη σε θεία λειτουργία για την προστασία του περιβάλλοντος γιατί προφανώς η ίδια έχασε κάθε επαφή μαζί του

Εντάξει είναι γνωστές οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της Εκκλησίας της Κύπρου πχ όταν το Υπουργικό Συμβούλιο, έπειτα από τσαμπουκά του Μακαριότατου, αποχαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο για να χτίσει πάνω η Αρχιεπισκοπή πεντάστερο ξενοδοχείο ή όταν αυθαίρετες εκκλησίες ξεφυτρώνουν σε παραλίες. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και τις δεήσεις του κατσικοπόδαρου Αρχιεπισκόπου για βροχή που συνήθως φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα γι’ αυτό και τις σταμάτησε τελευταία πριν αρχίσουμε να στέλνουμε εμείς σκόνη στη Σαχάρα.

Όμως Εκκλησία είναι αυτή, δουλειά της είναι να προσεύχεται στον Big Boss για οτιδήποτε συμβαίνει στα εγκόσμια άσχετα εάν ο CEO της δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα υλικά παρά για τα πνευματικά. Γούστο τους και μίτρα τους, ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε; Όμως όταν είσαι Επίτροπος Περιβάλλοντος διορισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο κυβερνητικό payroll, βιολόγος, επιστήμονας άνθρωπος, ε τότε ο κόσμος περιμένει κάτι πιο χειροπιαστό, πρακτικό και... ρεαλιστικό από πλευράς σου σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος από τις δεήσεις στον Υπεύθυνο για μερικές από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές της Παλαιάς Διαθήκης.

Ποιος μαλάκας προσευχήθηκε για λίγη βροχούλα;

4. Ο ΔΗΣΥ επιχείρησε να απελευθερώσει την Κύπρο με αρτοκλασία, πέτυχε -αν μη τι άλλο- το δεύτερο συνθετικό της λέξης

Είναι από αυτές τις ειδήσεις που πρέπει να τα τριπλοτσεκάρεις ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάποια τρολιά απ’ τα Ξηροτήανα και γίνεις ρόμπα (όχι πως δεν έχει συμβεί). Όμως στην Κύπρο του σήμερα η ανελέητη πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνάει και το πιο ευφάνταστο διαδικτυακό τρολ όπως μας δίδαξε ένα πολύ συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο από το κράτος ουροδοχείο. Διαγράψτε λοιπόν 44 χρόνια διαπραγματεύσεων, διαλόγων, παζαριών, απειλών, υποχωρήσεων, παραχωρήσεων, απαιτήσεων, σχεδίων, δέσμεων ιδεών, προτάσεων, συνόδων, διασκέψεων, οδικών χαρτών, ψηφισμάτων, δημοψηφισμάτων, διαγγελμάτων για το Κυπριακό, η λύση ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και ο μόνο ο ΔΗΣΥ Ελλάδας είχε την οξυδέρκεια να την εφαρμόσει (κι επίσης γιατί όταν το ελληνόψυχο κόμμα βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος παθαίνει διπλή παράκρουση).

Σωστά διαβάσατε. Αρτοκλασία Δέηση για την απελευθέρωση της Κύπρου. Από το μεγαλύτερο κόμμα του νησιού, υποτίθεται αυτό που στεγάζει, εκτός από τα γνωστά νούμερα, και τεχνοκράτες, ρεαλιστές, μετριοπαθείς, ανοιχτόμυαλους πολιτικούς που -υποτίθεται πάντα- -εργάζονται νυχθημερόν για την επανένωση της πατρίδας μας και την αποφυγή της διχοτόμησης. Φυσικά το γεγονός ότι κανένας απ’ αυτούς δεν δείχνει να αναγνωρίζει ότι ο Θεός μάς έχει εδώ και μισό αιώνα στο (αρτο)κλάσιμο, σε κάνει να αναρωτιέσαι εύλογα από ποιους στ' αλήθεια πρέπει να απελευθερωθούμε.

Δες κι αυτά

Ιστορίες