Δες ένα πανέμορφο σχολείο στην Περιστερώνα

Δες ένα πανέμορφο σχολείο στην Περιστερώνα

Δες ένα πανέμορφο σχολείο στην Περιστερώνα
Κι ας μην εμπίπτει στη λίστα αυτών που η αστική Λευκωσία θεωρεί "trendy"

Την ώρα που στην αστική Λευκωσία οι γονείς ασχολούνται με τα “hip”, τα “trendy”, τα “αλλόγλωσσα” και τα “high” σχολεία, η περιφέρεια μάλλον τους βλέπει και γελά.

Φωτογραφίες: Έλενα Ηλία

Βρέθηκα πρόσφατα για τις ανάγκες μιας παιδικής θεατρικής παράστασης στην Περιστερώνα. Ως Λευκωσιάτισσα μάνα, έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα κατά καιρούς για την “σπουδαιότητα” των “trendy” σχολείων της πρωτεύουσας και μαζί την μουρμούρα και το άγχος των γονέων γι’ αυτά.

Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν να ξεχνάμε καμιά φορά πως τα σχολεία μας στα χωριά μπορεί να είναι εξίσου σπουδαία και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα πιο όμορφα ως προς το περιβάλλον και τη φήμη τους.

Η επίσκεψή μου στο σχολείο της Περιστερώνας, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, στην όχθη του Ποταμού της Περιστερώνας, εκτός απ’ την εξόφθαλμη ομορφιά και αρμονία του, καθορίστηκε για μένα ως σημαντική λόγω της θετικότητας του ευρύτερου κλίματος το οποίο εισέπραξα.

Μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής, πολύ περήφανους για το κτίσμα αυτό αλλά ακόμα πιο περήφανους για τους δασκάλους και την διεύθυνση του σχολείου τους. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί ευχάριστα της εντυπώσεις γιατί είναι και το πιο σημαντικό.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

Κύπρια έκλεισε αεροπορικό αξίας 50€ και τώρα νοσηλεύεται σε κλινική*

Τοιχογραφίες σε σχολεία που βρίσκονται στο Μάτι


Loader