30 Dec 2017

Tα δέκα πιο «μαμάτα» θέματα της AVANT GARDE για το 2017

Σύμφωνα με τα analytics

Γράφει ο Πάρις Δημητριάδης.

Άβυσσος φίλοι μας είναι η διαδικτυακή στρόφιγγα, ακόμη περισσότερο αβυσσώδης είναι όμως η ψυχή του διαδικτυακού αναγνώστη, που δεν διστάζει ποτέ να μας εκπλήσσει στα analytics με τις προτιμήσεις του.

Σαφώς, υπάρχουν θεματικές που διαχρονικά αρέσουν περισσότερο. Στην ειδησεογραφία του δικού μας σαιτ, για παράδειγμα, το πιο «αγαπητό» πρόσωπο για τη χρονιά που πέρασε αποδείχθηκε (SAD) ο ακροδεξιός ρασοφόρος επιχειρηματίας που διαιρεί και βασιλεύει, με τα του φαγητού, τα του εθνικισμού και τις τρολιές ν' αποτελούν επίσης πολύ δημοφιλείς κατηγορίες θεμάτων.

Ας δούμε επομένως κι εμείς ποιες ήταν οι δέκα δικές μας αναρτήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2017, της πρώτης ολοκληρωμένης ημερολογιακά χρονιάς στη διαδικτυακή ζωή της AVANT GARDE.

1) Ίσως το καλύτερο video clip που έχουμε δει ποτέ από κρατικό οργανισμό

Αν και το βιντεάκι θυμίζει αρκετά κλασική διαφημιστική καμπάνια του ΚΟΤ, μ' ένα επιχειρηματικό τουίστ ή/και promo videos που βλέπουμε κατά καιρούς αναφορικά με τα λεγόμενα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, εντούτοις έχει κατιτίς το ξεχωριστό. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι αναγνώστες που το κατέδειξαν ως την πιο δημοφιλή ανάρτηση της χρονιάς, μετά από και τη δική μας παρότρυνση βεβαίως μέσω του τίτλου που χρησιμοποίησαμε.

2) Η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι ό,τι πιο αντιχριστιανικό διαβάσαμε αυτά τα Χριστούγεννα

Ο αδίστακτος ρασοφόρος διαχρονικά «πουλά». Προβληματίζομαστε λίγο κατά πόσο περισσότερο ανησυχητική είναι η ιδιοσυγκρασία και η θέση του ή η σημασία που ως κοινωνία συνολικά δίνουμε σ' αυτές.

3) Ακόμα 12 πράγματα που θ' απαγορευτούν στη Σωτήρα

Μια πολύ πετυχημένη τρολιά για ένα απ' τα θέματα της χρονιάς, υπογεγραμμένη απ' την αιχμηρή πένα του Μαρίνου Νομικού.

4) 6+1 λόγοι που ο Αρχαιοπίσκοπος Χρυσόστομος είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός

Περιττά σχόλια.

5) 19 σκατόψυχα σχόλια Κυπραίων εναντίον μάνας και βρέφους για να μπεις στο γιορτινό κλίμα

Η Μαρία από τη Λεμεσό ερωτεύτηκε, σύναψε δεσμό και απέκτησε παιδί με Τούρκο έποικο γεγονός που αυτομάτως την κατατάσσει στη λίστα με πιο μισητά πρόσωπα στο νησί, κάπου ανάμεσα στον Χριστόφια και τον ξενοδοχειακό υπάλληλο που έβαλε το σκυλάκι στην πρέσα. Για τη συνέχεια, διάβασε παραπάνω.

6) Εντοπίσαμε 25άχρονο Κύπριο που αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των €500 μηνιαίως*

Αρκετά δημοφιλή αποδεικνύονται τα ΛΑΦΑΖΑNEWS μας, ίσως η αγαπημένη και για εμάς στήλη μιας και τα σκέτα news είναι συνήθως πολύ boring!

7) Δέκα συν ένα ρατσιστικά σχόλια Κυπραίων που δείχνουν πως δεν έχουμε υπόθεση

Κάποιος έκανε το λάθος να αναρτήσει στο Facebook γκρουπ “Κύπρος Πολιτική” ένα ποστ για τον Αντένε, ένα Σριλακένζο οικονομικό μετανάστη που ζει κι εργάζεται στη Λεμεσό κι ο οποίος κάθε βράδυ μετά το πέρας της εργασίας του σε ψαροταβέρνα της περιοχής γεμίζει όσες σακούλες με αποφάγια μπορεί να κουβαλήσει και ταΐζει όσα αδέσποτα έχουν την καλή τύχη να βρεθούν στο δρόμο του. H συνέχεια στον παραπάνω σύνδεσμο.

8) Ίσως τα τελειότερα σουβλάκια και παϊδάκια στο νησί

Σχόλια επίσης περιττά!

9) 7 θεϊκές βρισιές που ακούμε σε κυπριακά γήπεδα

Εδώ να πούμε μόνο πως σύμφωνα και με το κείμενο του boss για τη νέα χρόνια η kerkida.net είναι το δημοφιλέστερο σαιτ παγκυπρίως, με την υψηλότερη επισκεψιμότητα απ' όλες τις ιστοσελίδες ανεξαρτήτως περιεχομένου.

10) Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε το άσυλο στον πρωτοετή Κύπριο φοιτητή

Aκόμη ένα ΛΑΦΑΖΑNEWS για τον κύπριο φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση μετά από απειλές που δεχόταν επανειλημμένα από κύπριους συμφοιτητές του, μιας και δεν έκανε παρέα αποκλειστικά και μόνο με συμπατριώτες του.

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ να ευχηθούμε!

Σχετικά με τον συντάκτη

Πάρις Δημητριάδης

Πέρα απ' το να είσαι πάντα ο εαυτός σου, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και ο Πάρις σε θέλουν επίσης και να μην παίρνεις ποτέ πολύ σοβαρά τον εαυτό σου.

Δες κι αυτά

Ιστορίες