Τα σχόλια για το χαστούκισμα της μαθήτριας είναι το αληθινό χαστούκι στα μούτρα μας

Τα σχόλια για το χαστούκισμα της μαθήτριας είναι το αληθινό χαστούκι στα μούτρα μας

Τα σχόλια για το χαστούκισμα της μαθήτριας είναι το αληθινό χαστούκι στα μούτρα μας
Πόσο δύσκολο είναι να καταδικάσεις μια πράξη βίας ΧΩΡΙΣ γαμημένους αστερίσκους;

Καημό το’ χω να δω στον #pellotopos την καθολική καταδίκη μιας οποιαδήποτε μορφή βίας χωρίς αστερίσκους, χωρίς “ναι μεν αλλά...”, χωρίς καρμίρηδες ισαποστάκηδες που θέλουν να έχουν καλυμένες όλες τις μπάντες (αν υπάρχει κόλαση λογικά θα διαθέτει ένα ξεχωριστό τμήμα μόνο γι’ αυτούς). Είμαστε -υποτίθεται- ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος που ζει -και πάλι υποτίθεται- στο 2019 κι ακόμα συζητούμε εάν το ξύλο είναι σωστή μέθοδος διαπαιδαγώγησης ή όχι.

Η βία, λεκτική και σωματική, δεν είναι καν μέθοδος, είναι πρωτόγονη, βάρβαρη, φασιστική, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο άτομο και επειδή γεννά βία διαιωνίζεται μολύνοντας έτσι το υγιές κομμάτι μιας κοινωνίας.Γι αυτό και πρέπει να καταδικάζεται άμεσα, καθολικά και απερίφραστα. Χωρίς μα και μου. Χωρίς να κοιτάς “την άλλη πλευρά”, “όλα τα γεγονότα”, τα “αίτια” και άλλες νομικές παπαριές που επιστρατεύουν οι δικηγόροι για να ξεπλένουν βίαιους συζύγους, βιαστές και δολοφόνους ενώ ταυτόχρονα δαιμονοποιούν το θύμα.

Όταν βλέπεις σε βίντεο καθηγητή να χαστουκίζει μία μαθήτρια επειδή έκανε φασαρία ή του αντιμίλησε πρώτα καταδικάζεις τη βία ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ και μετά στέλνεις τον εκπαιδευτικό σπίτι του γιατί όποια κι αν είναι τα αίτια είναι προφανές ότι ο τύπος απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί κάλλιστα να δουλέψει ως μπράβος σε μπουζούκια ή να χτυπάει σφραγίδες πίσω από κάποιο γκισέ αλλά στα σίγουρα κανείς δεν θέλει έναν ψυχολογικά ασταθή μεσήλικα να πλησιάσει στα τρία μέτρα το παιδί σου πόσο μάλλον να το διαπαιδαγωγήσει με μεθόδους βγαλμένες κατευθείαν απ’ το Mein Kampf.

Συνεπώς μένεις στο θέμα της βίας γιατί ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το θέμα. Δεν είναι ούτε η νεανική παραβατικότητα (όπως φρόντισαν κάποια ΜΜΕ να συνδέσουν με το περιστατικό ξεπλένοντας κανονικά καθηγητή και Υπουργείο), ούτε η ανατροφή, ούτε καν τα αίτια. Από τη στιγμή που υπάρχει κρούσμα βίας, ξέρετε, υπερσκελίζει οτιδήποτε άλλο.

Αν το βίντεο έδειχνε μια μαθήτρια να βρίζει έναν καθηγητή η κουβέντα είναι φυσικά η ανατροφή, το σύστημα και η κατάντια μας ως κοινωνία. Αν βλέπαμε μαθητές να πλακώνονται στο ξύλο, να καταστρέφουν ή να κάνουν ναρκωτικά η συζήτηση αφορά όλα τα προηγούμενα ΣΥΝ τη νεανική παραβατικότητα.

Όμως όταν βλέπεις έναν 50άρη να χαστουκίζει ένα 15χρονο κορίτσι, έναν δηλαδή υποτίθεται ενήλικο, σοβαρό άνδρα να χτυπάει ένα παιδί για να το συνετίσει(!) πείτε μου σας παρακαλώ πως διάολο μπορεί η κουβέντα να εκτροχιαστεί στην ανατροφή του θύματος ή στο μέγεθος της φούστας της.

Αν ζεις στην Κύπρο φυσικά και μπορεί.

Γιατί μόνο εδώ με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να δοθεί ως αφορμή για να βγάλει κάποιος τα απωθημένα του

Ή να νοσταλγεί την εποχή που πήγαινε ο ίδιος σχολείο πριν 40 χρόνια και να θεωρεί μάλιστα ότι δεν έπαθε και κάτι από το ξύλο που έφαγε...

...ενώ είναι ολοφάνερη η εγκεφαλική βλάβη που υπέστη!

Κατηγορούν τους μαθητές ότι έχουν ξεφύγει, ότι δεν σέβονται, δεν έχουν τρόπους και άλλες τέτοιες αρτηριοσκληρωμένες παπαριές ενώ προφανώς να χαρακτηρίζεις μια μαθήτρια “κακομαθημένο ξεβράκωτο” ή τα παιδιά γενικά “τσογλάνια” φαντάζομαι σε καθιστά αυτομάτως απόφοιτο της σχολής savoir vivre της Νίκης Λαζαρίδου.

Το φταίξιμο του θύματος δεν είναι κάτι καινούργιο, απαντάται σε κλειστές, πατριαρχικές, οπισθοδρομικές κοινωνίες όπως η δική μας για να δικαιολογήσει, ως ένδειξη ενός παραπλανημένου διαστροφικού σεβασμού, την πράξη ενός προσώπου σε θέση εξουσίας (συνήθως ενός αρχετυπικού λευκού στρέιτ αρσενικού) σε βάρος του αδύναμου θύματος (γυναίκα, μειονοτικοί, gay ή παιδί) που τόλμησε να μην υποταχθεί και όχι τίποτα άλλο, χαλάει και την πιάτσα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα (και χειρότερα) πυρά προέρχονται από άτομα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία ανθρώπου με το θύμα.

Κι ας μην ξεχνάμε πως το κράτος απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ή περνάει από χίλια κόσκινα άτεκνα ετερόφυλα ζευγάρια ενώ τεκνοποιούν ανεξέλεγκτα και ανενόχλητοι τύποι σαν αυτόν...

...αυτή...

...και το(ν) μυστήριο

Και φυσικά όταν το περιστατικό αφορά ατίθαση μαθήτρια με attitude και φούστα (ή ακόμα καλύτερα catfight μεταξύ μαθητριών) εμφανίζονται με την ταχύτητα και συνέπεια ενός κοπαδιού καρχαριών γύρω από μια κολυμβήτρια με περίοδο όλοι εκείνοι οι σεξουαλικά καταπιεσμένοι, άνδρες και γυναίκες που προφανώς έχουν να το κάνουν από την εποχή της Περεστρόικα.

Κι αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Και μάλιστα από καθηγήτρια. Που μπορεί αυτή τη στιγμή να διδάσκει στο παιδί σας. Προφανώς για τα καλά της επταετίας και το πόσο παρεξηγημένη προσωπικότητα ήταν ο Παττακός...

ΥΓ Φυσικά κανένας δεν ασχολήθηκε με την ανησυχητική φράση της μαθήτριας στο βίντεο "είσαι ο κύρης μου και με χτυπάς;" που δηλώνει την πλήρη υποταγή ενός κοριτσιού στην πατριαρχική βία και την πλήρη αποδοχή της (που επεκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας), άλλωστε και ο θερμοκέφαλος καθηγητή δήλωσε πως έχει την... αμέριστη συμπαράσταση των γονέων του θύματος (οι οποίοι πολύ πιθανό να της έδωσαν κι από πάνω). Σιγά τώρα, εδώ προέχουν τα συνδικαλιστικά των εκπαιδευτικών και η κόντρα τους με τον Χαμπιαούρη, μ' αυτά θα ασχολούμαστε;

Loader