Τι είναι αυτά τα ψάρια που έσωσαν στα Πολεμίδια;

Τι είναι αυτά τα ψάρια που έσωσαν στα Πολεμίδια;

Τι είναι αυτά τα ψάρια που έσωσαν στα Πολεμίδια;
Μπράβο στα μέλη των Καιρόφιλων!

Συχνά παραπονιόμαστε πως ως λαός δεν έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση και πως είμαστε γενικώς αδιάφοροι και εχθρικοί απέναντι στην ευζωία και στην ευημερία των ζώων και των φυτών γύρω μας.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους συμπολίτες μας! Όπως αποδεικνύεται μέσω ενός βάιραλ ποστ που έγινε στο γκρουπ των , πολίτες που είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη αρκετών ψαριών που κινδύνευαν να ξεψυχήσουν, έστησαν εθελοντικά ολόκληρη επιχείρηση μεταφέροντάς τα στον φράχτη των Πολεμιδιών και διασώζοντάς τα!

Όπως πληροφορήθηκαμε από τον Έρικ Ρικ Κίτα (WeatherMan) τα ψάρια αυτά είχαν επιβιώσει της υπερχείλισης και ζούσαν σε διάφορες διάσπαρτες κολύμπες που είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος του παρακείμενου ποταμού. Ήταν συνεπώς ψάρια που είχαν γεννηθεί και αναπαραχθεί στον φράχτη και με την υπερχείλιση βρέθηκαν απότομα σε μέρη ξένα από αυτά που είχαν συνηθίσει, που γνώριζαν και που αμέριμνα κολυμπούσαν.

Καθώς ωστόσο ο καιρός ζέσταινε, το νερό στις κολύμπες άρχισε σαφώς να λιγοστεύει και να γίνεται πιο βρώμικο και πιο ανθυγιεινό, ακατάλληλο για διαβίωση και ζωή. Με τον ξαφνικό καύσωνα που μας χτύπησε, ήταν επιπλέον ζήτημα χρόνου να εξατμιζόταν εντελώς. Οι εθελοντές πολίτες και συγκεκριμένα οι κύριοι Νικόλας Αριστείδου και Στέλιος Στυλιανού κατόρθωσαν ωστόσο να διασώσουν τα ψαράκια μεταφέροντάς τα με επιτυχία πίσω στον φράχτη!

Πώς το κατόρθωσαν είναι ένα πραγματικό ερώτημα, το αποτέλεσμα ωστόσο η σωστότερα ή μάλλον σωστότερα η πρόθεση είναι που μετρά και είναι σπουδαία. Πράξη ανιδιοτελής, αξιέπαινη και θαυμαστή, που αποδεικνύει πως ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι με συνείδηση.

Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς, μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι και ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης

Loader