Λεμεσός: το στόρι του viral βίντεο με το δολοφονημένο κυπαρίσσι

Λεμεσός: το στόρι του viral βίντεο με το δολοφονημένο κυπαρίσσι

Λεμεσός: το στόρι του viral βίντεο με το δολοφονημένο κυπαρίσσι
Μας το έστειλε αναγνώστης και φίλος της αβάντ, χθες

Άμεσο, γρήγορο και αρκετά μεγάλο βαιράλιτι απέκτησε το short (ωστόσο όχι sweet) βίντεο που κοινοποιήσαμε χθες στη σελίδα μας στο Facebook, το οποίο μας το έχει στείλει αναγνώστης της αβάντ που διαμένει σε παραλιακή περιοχή της Λεμεσού όπου έχουν αρχίσει εργασίες για ανέγερση τεσσάρων νέων πύργων.

Στο βίντεο απαθανατίζεται με αρκετά κινηματογραφικό τρόπο η μπρουτάλ αποκοπή και κατ’ επέκταση ο ξαφνικός και ακαριαίος θάνατος ενός κυπαρισσιού μέσης ηλικίας, γεγονός που έχει εξοργίσει πολίτες με περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται με συνεχείς και καταγγελτικού ύφους κοινοποιήσεις.



ΔΙΑΒΑΣΕ: Έτσι θα μοιάζει η Λεμεσός μέχρι το 2023

«Ήμουν σπίτι, άκουσα το τρακτέρ που πλησίαζε, πήγα στο παράθυρο και τράβηξα το βίντεο», μας είπε ο φίλος αναγνώστης εκφράζοντας την πεποίθηση πως η θανάτωση του κυπαρισσιού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σήμερα, μας έχει στείλει δύο επιπλέον ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν στο ίδιο φιλέτο γης, δύο περίπου βδομάδες πριν και απαθανατίζουν την εικόνα πριν και μετά την αφαίρεση δεκάδων ελιών που βρίσκονταν φυτεμένες εκεί. το πριν και το μετά

Σε αντίθεση ωστόσο με το κυπαρίσσι, επισημαίνει ο φωτογράφος - αναγνώστης, οι ελιές αφαιρέθηκαν προσεκτικά, χωρίς να θανατωθούν. Μάλλον θα γίνει η μεταφύτευσή τους κάπου αλλού, μας είπε.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα απ’ τα δέντρα που αποκόπτονται, οργανωμένοι και μη πολίτες στη Λεμεσό καταγγέλλουν τακτικά πως οι εργασίες της ανέγερσης των 40 περίπου πύργων στο παραλιακό μέτωπο προκαλούν ανεπανόρθωτη ρύπανση στη θάλασσα, οχληρία, κραδασμούς σε γειτονικές παλιές πολυκατοικίες που μετατρέπονται σε ακατάλληλες για διαβίωση καθώς και ριζική αλλαγή στη φυσιογνωμία της πόλης.

«Ορισμένοι το εξέλαβαν ως υπερβολή, βρισκόμαστε όμως στην τελική ευθεία σε σχέση με τη θάλασσα στη Λεμεσό. Αν υπολογίσουμε ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μόνο μεγάλες αναπτύξεις και το νερό έχει ήδη παρουσιάσει αρκετή θολούρα και πολλά προβλήματα αναφορικά με το οικοσύστημα, σκεφτείτε τί θα συμβεί όταν οι αναπτύξεις γίνουν δεκάδες. Η θολούρα που κατ’ εξακολούθηση συσσωρεύεται μέσα στο νερό θα καταστρέψει τη θάλασσα», μας είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Impossible Works η Πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών.

Ανησυχίες έχουν εξάλλου διατυπωθεί και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν διαθέτει ακόμη την αναγκαία υποδομή για κατάσβεση ενδεχόμενης φωτιάς σε τόσο ψηλά κτήρια.

Loader