Εκτός από το Βαρώσι, υπάρχουν άλλα 4 μέρη στον κόσμο που δεν μπορείς να επισκεφτείς

Εκτός από το Βαρώσι, υπάρχουν άλλα 4 μέρη στον κόσμο που δεν μπορείς να επισκεφτείς

Εκτός από το Βαρώσι, υπάρχουν άλλα 4 μέρη στον κόσμο που δεν μπορείς να επισκεφτείς
Η πεντάδα από περιοχές που δεν μπορείς να πας

Την αποκαλούμε πόλη-φάντασμα και ελπίζουμε η ιστορία να μας διαψεύσει κάποια στιγμή και το Βαρώσι να ξαναζωνταωέψει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Βαρώσι

Στον κόσμο υπάρχουν ακόμα 4 περιοχές όπου η πρόσβαση είναι απαγορευμένη και αυτές είναι:

North Sentinel Island

Η Νήσος του Βόρειου Σέντινελ είναι ένα από τα νησιά Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Μια ομάδα αυτοχθόνων πληθυσμών, οι Sentinelese, ζουν στο νησί Βόρειο Σέντινελ. Ο πληθυσμός τους εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 50 έως 400 άτομα.

Οι Sentinelese έχουν απορρίψει οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους, και είναι από τους τελευταίους ανθρώπους που παραμένουν σχεδόν ανέγγιχτοι από τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η νήσος του Βόρειου Σέντινελ δεν είναι νομικά μια αυτόνομη διοικητική διαίρεση της Ινδίας. Ωστόσο, οι μελετητές έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι της είναι θεωρούνται ως αυτόνομοι ή «ανεξάρτητοι».

Lascaux / Γαλλία

Το σπήλαιο Λασκώ ίναι ένα από τα πλέον σημαντικά σπήλαια με παλαιολιθικής εποχής τοιχογραφίες. Τα τοιχώματα του Λασκώ είναι καλυμμένα με έγχρωμες εικόνες και χαρακτικά ζώων, τα οποία βρίσκονται σε ύψος που δύσκολα τα φθάνει κανείς. Οι μελετητές υπολόγισαν ότι το έδαφος του σπηλαίου πριν από 17.000 χρόνια είχε διαφορετική διαμόρφωση και έτσι ο προϊστορικός καλλιτέχνης μπορούσε να φθάνει τα τοιχώματα. Το έδαφος του σπηλαίου βαθμιαία καταβυθιζόταν, με συνέπεια σήμερα να είναι δυσπρόσιτα.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από τέσσερις εφήβους στις 12 Σεπτεμβρίου 1940.

Όλες οι τοιχογραφίες έχουν διατηρηθεί επί χιλιάδες χρόνια, χωρίς να ξεθωριάσουν ή να αλλοιωθούν λόγω της φυσικής ανανέωσης του αέρα που συμβαίνει στο σπήλαιο. Χρονολογήθηκαν, με την μέθοδο του άνθρακα - 14, και η ηλικία τους βρέθηκε ότι είναι 17.000 έτη, αν και υπολογίζεται ότι το σπήλαιο ήταν κατοικημένο για μια περίοδο περίπου 6.000 ετών.

Area 51 / ΗΠΑ

Η Περιοχή 51, γνωστή ως Groom Lake ή Homey Airport, είναι μία απομακρυσμένη μονάδα της Αεροπορικής Βάσης Έντουαρντς. Ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση είναι συχνά θέμα για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων. Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν την περιοχή 51 είναι απόρρητες πληροφορίες.

Svalbard Global Seed Vault / Νορβηγία

Η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ είναι μια από τις τράπεζες σπόρων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο δίκτυο αποθήκευσης σπόρων το οποίο δημιουργήθηκε με τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών του 2004. Βρίσκεται στο νησί Σπιτσβέργη του Νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια απόσταση 1120 χλμ.

Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.

Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

-Ο Πήτερ δημοσίευσε τολμηρά πλάνα από την πόλη φάντασμα

-Δες ομορφιές στην εντός των τειχών Αμμόχωστο

Κάνε λάικ στη σελίδα της Avant Garde στο φουμπού για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα

Loader