Εν τω μεταξύ βουλευτής εισηγήθηκε την υπεράσπιση «δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικο» για βιαστές... επειδή μπορεί

Εν τω μεταξύ βουλευτής εισηγήθηκε την υπεράσπιση «δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικο» για βιαστές... επειδή μπορεί

Εν τω μεταξύ βουλευτής εισηγήθηκε την υπεράσπιση «δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικο» για βιαστές... επειδή μπορεί
Και λίγα είναι 100 εκατ. για το νέο κτήριο που θα στεγάσει τέτοιους φωστήρες

Στη χώρα όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφυλακίζει με τη τζίφρα του καταδικασμένους παιδεραστές (με τον έναν μάλιστα να υψώνει κωλοδάχτυλο στους γονείς του θύματός του καυχώμενος που είναι έξω με προεδρική χάρη) και ψηφίζονται φωτογραφικοί νόμοι ώστε να αποφυλακιστούν νωρίτερα -γκούχου γκούχου- επώνυμοι παιδόφιλοι, στη χώρα όπου οι ποινές στους παιδεραστές είναι ουσιαστικά χάδια και το έγκλημα του βιασμού παραμένει “αμφιλεγόμενο” και “θολό τοπίο” με το θύμα να υπόκειται πολλές φορές σε δεύτερο βιασμό από ανίδεους αστυνομικούς, την οπισθοδρομική κοινωνία και τα κλικοθηρικά σάιτ... έσκασε κάτι αναμενόμενο μεν αλλά αρκετό ώστε να πέσουμε για πολλοστή φορά από τα σύννεφα και ν’ αρχίσουμε να μοιράζουμε κατάρες στο Facebook.

Στη χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών τροποποιητικής πρότασης νόμου που κατέθεσε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας Θυμάτων, o βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου εισηγήθηκε την επιστροφή από την πίσω πόρτα της υπεράσπισης “περί άγνοιας της ηλικίας του θύματος” των βιαστών που έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια γιατί, ξέρετε, κάποια στιγμή τα δικαστήρια έπαψαν να δέχονται ως δικαιολογία το “μα πόσο ανεπτυγμένα είναι τα σημερινά 12χρονα κύριε πρόεδρε, στ’ αλήθεια νόμιζα πως είναι 25άρα” .

Στη συζήτηση λοιπόν για την τροποποίηση της πρότασης νόμου της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου που εκκρεμεί από το 2016 και σκοπό έχει τα άτομα που χρησιμοποιούν σεξουαλικές υπηρεσίες από θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης να διώκονται ποινικά χωρίς ελαφρυντικά, ο Ευσταθίου είδε φως και μπήκε δυνατά προτείνοντας τις εξής τροποποιήσεις:

-Ο κατηγορούμενος φέρει το βάρος της απόδειξης ότι δε γνώριζε ή δεν πίστευε ότι το θύμα οποιουδήποτε αδικήματος που προβλέπεται στον παρόντα Νόμο ήταν παιδί ή σε ιδιαίτερη ευάλωτη θέση. -Ο κατηγορούμενος φέρει το βάρος της απόδειξης ότι το πρόσωπο το οποίο ζήτησε ή εισέπραξε ή χρησιμοποίησε υπηρεσίες σεξουαλικής φύσεως, ήταν πρόσωπο το οποίο υπέστη τη διαδικασία της εμπορίας ή/και εκμετάλλευσης, ή ότι δε γνώριζε την ηλικία του θύματος εμπορίας ή/και εκμετάλλευσης, από το οποίο ζήτησε ή ζήτησε ή εισέπραξε ή χρησιμοποίησε υπηρεσίες σεξουαλικής φύσεως.

Το πιάσατε; Ενώ ένας βιαστής ανηλίκων δεν μπορεί να επικαλεστεί ως υπερασπιστική γραμμή το “δεν ήξερα, δεν ρώτησα, εγώ εν τζιαι...” γιατί, χαλόου, για πόσο μαλάκες μας περνάς, θα μπορεί να το κάνει εάν πληρώσει για να βιάσει κάποιο παιδί γιατί προφανώς μας περνούν για γκράντε μαλάκες. Γιατί ακόμα κι αν ο κατηγορούμενος δεν καταφέρει να αποδείξει ότι δεν γνώριζε, κάποιο τζιμάνι δικηγόρος (όπως καλή ώρα ο βουλευτής που εισηγήθηκε την τροποποίηση) μπορεί πάντα να σπείρει την αμφιβολία στο δικαστήριο -αφού ο νόμος θα του παρέχει το δικαίωμα- πετυχαίνοντας έτσι μικρότερη ποινή η ακόμα και αθώωση του πελάτη-βιαστή. Δεν είναι να λατρεύεις το εθνικό μας επάγγελμα;

Η εισήγηση πιθανότατα θα καταψηφιστεί γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας έχουν κάνει ακόμα ομαδική λοβοτομή ως κοινωνία (και γιατί πρόλαβε η Αναστασία Παπαδοπούλου κι έμπηξε τη "Φωνή", όχι όμως πριν μας κάνει να αναρωτηθούμε σοβαρά τι πρεμούρα έχει πιάσει αυτό το κράτος με τη διευκόλυνση/υπεράσπιση/αποφυλάκιση/ξέπλυμα των παιδεραστών κι όλο ξεπετάγονται νόμοι, τροποποιήσεις και προεδρικές χάρες προς αυτή την κατεύθυνση. Μήπως προσπαθούν να μας πουν κάτι;

Πάντως και λίγα είναι τα 100 εκατομμύρια για το νέο κτήριο της Βουλής που θα στεγάσει τέτοιους... φωστήρες (και θα μπορεί ο Συλλούρης να επιφυλάσσει στον Ντάνο μια υποδοχή της προκοπής). Νομίζω πως ούτε οι Βερσαλλίες μπορούν να χωρέσουν αυτό το εκτόπισμα.

Loader