Αυτός δεν θα είναι σήμερα έξω από τη Βουλή

Αυτός δεν θα είναι σήμερα έξω από τη Βουλή

Εσύ, όμως, μπορείς να είσαι

Αυτός δεν θα είναι σήμερα έξω από τη Βουλή
Διαμαρτυρία σήμερα στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μεταξύ 18:00-21:00.

Από την σχετική σελίδα ενημερωνόμαστε για τον λόγο διαμαρτυρίας ο οποίος και καταγράφεται πιο κάτω:

Σε μια χώρα που αρέσκεται να αυτο-αποκαλείται ευρωπαϊκή, αλλά μόνο όποτε την βολεύει, γινόμαστε για άλλη μια φορά απογοητευμένοι και οργισμένοι μάρτυρες της υποκρισίας των «αντιπροσώπων του λαού». Στο άκουσμα και θέαμα των 3000 υποτιθέμενα αγανακτισμένων κυνηγών, εν μία νυκτί προτείνουν νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες όχι απλώς υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά:

[1]. Ευνοούν την κακοποίηση, εγκατάλειψη και παραμέληση ζώων, καθώς και την παράνομη αναπαραγωγή, αφού: Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό των κυνηγετικών σκύλων από 2 σε 4, τη στιγμή που δεν λαμβάνουν αντίστοιχα μέτρα για έλεγχο της ευημερίας όλων αυτών των σκύλων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, σε μικρά κλουβιά, χωρίς καθαρό νερό ή τροφή, μέσα στα κόπρανά τους και εγκαταλείπονται με πάσα ευκολία ή πεθαίνουν από φόλες.

[2]. Ευνοούν τη λαθροθηρία και την αντι-οικολογική συνέιδηση, αφού: Μειώνουν τα πρόστιμα σε ό,τι αφορά τα ξόβεργα και δίχτυα, αποκαλώντας τα μάλιστα «εξοντωτικά»!

[3]. Ευνοούν τη φοροαπαλλαγή και το μαύρο χρήμα που προκύπτει από τις αναπαραγωγές και πωλήσεις σκύλων καθώς και το κυνήγι με ξόβεργα, καθότι κανένας έλεγχος δεν γίνεται, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.

[4]. Προωθούν την εξάλειψη της δράσης πραγματικών περιβαλλοντιστών, δίδοντας το ελεύθερο στους κυνηγούς να αλωνίζουν σε κυνηγετικές ζώνες, έχοντας το δικαίωμα να καταγγείλουν οποιοδήποτε θεωρούν ότι παρεμποδίζει το "άθλημά" τους, από περιβαλλοντιστές μέχρι ορειβάτες, περιπατητές, οικογενειάρχες κτλ.

[5]. Επιβαρύνουν ουσιαστικά τον Κύπριο φορολογούμενο, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις Οδηγίες και τις συστάσεις για τα ξόβεργα και τη λαθροθηρία, συνεχίζοντας να θέτουν το κράτος υπόλογο σε πρόστιμα προς την ΕΕ.

Εδώ και μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ τροποποιήσεις που αφορούν την ευημερία των ζώων και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες, βρίσκονται στα συρτάρια των ίδιων «αντιπροσώπων του λαού», αλλά μάταια. Αντί αυτού, η κυπριακή Βουλή εν μια νυχτί ξεπουλά το περιβάλλον, διότι είναι πολλοί οι ψήφοι των κυνηγών... Φαίνεται ότι για να μας ακούσουν δεν πρέπει να συνεχίσουμε ακολουθούμε την ειρηνική στάση, αλλά να μιμηθούμε άλλους.

Εμείς, οι φιλόζωοι της Κύπρου, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, όπως μας κατάντησαν οι ψεύτες της Βουλής των Αντιπροσώπων "μας", θα μαζευτούμε την Τρίτη 7/11 στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή και θα αναγκάσουμε αυτούς τους "αντιπροσώπους" να λάβουν υπόψη τους και τη δική μας ψήφο.

Loader