Όλο και συχνότερα ανακαλύπτονται κρυμμένες κάμερες στα σπίτια της Airbnb

Όλο και συχνότερα ανακαλύπτονται κρυμμένες κάμερες στα σπίτια της Airbnb

Όλο και συχνότερα ανακαλύπτονται κρυμμένες κάμερες στα σπίτια της Airbnb
Tο πρόσφατο κρούσμα αφορά χρήστη που ταξινομήθηκε ως Superhost

Όλο και πιο συχνές είναι οι καταγγελίες πως σε σπίτια της Airbnb βρίσκονται κάμερες που καταγράφουν τους επισκέπτες, αλλά το πρόσφατο κρούσμα αφορά χρήστη που ταξινομήθηκε ως Superhost, και προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση.

Όπως αναφέρει η South Morning China Post, η Yunfei πλήρωσε 250 δολάρια για να περάσει τρεις νύχτες σε ένα διαμέρισμα στο Qingdao στην επαρχία Shandong της Κίνας. Καθώς το επάγγελμά της σχετίζεται με το διαδίκτυο και την ασφάλεια των πληροφοριών, όταν μπήκε στο σπίτι και ανακάλυψε αισθητήρες κίνησης στην είσοδο και στα δύο υπνοδωμάτια, αμέσως υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Περαιτέρω διερεύνηση στο διαμέρισμα σε σημεία και συσκευές όπως η τηλεόραση και οι ανιχνευτές καπνού, οδήγησαν στο να ανακαλύψει ένα router στο οποίο είχαν γίνει κάποιες τροποποιήσεις. Ξεβιδώνοντας την θήκη, αποκαλύφθηκε μια κρυφή κάμερα τοποθετημένη και στραμμένη προς το κρεβάτι, ενώ μια κάρτα μνήμης ήταν συνδεδεμένη για την καταγραφή. Όταν επιβεβαίωσε τις υποψίες της, η Yunfei κάλεσε την αστυνομία που έφτασε στο σπίτι για να συλλέξει τον εξοπλισμό.

Ο Superhost συνελήφθη αργότερα και έγινε γνωστό πως είχε ξεκινήσει να καταγράφει επισκέπτες στο διαμέρισμα από τον Μάρτιο. Η Airbnb επέστρεψε τα χρήματα στη Yunfei όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να ζητά συγγνώμη γα την εμπειρία και να δηλώνει πως το διαμέρισμα αφαιρέθηκε από τις λίστες τους.

Πηγή

Loader