Αν θα τα βάψεις, βάψ' τα σωστά

Αν θα τα βάψεις, βάψ' τα σωστά

Αν θα τα βάψεις, βάψ' τα σωστά
Εδώ η καλή κυπριακή συνταγή

Ας το παραδεχτούμε: Απ' όλα τα έθιμα του Πάσχα αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό.

Αν αποφάσισεις να βάψεις κι εσύ αβγουλάκια, τουλάχιστον κάν' το σωστά.

Εμείς βρήκαμε απ' το πάντοτε έγκυρο και αγαπημένο Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής την καλή την συνταγή και μεταφέρουμε:

Για την κόκκικη εκδοχή θα χρειαστείς: Ριζάρι, χυμό από παντζάρια, χυμό από παπαρούνες.

Πώς θα τα φτιάξεις: Αφήνεις τα αβγά λίγες ώρες έξω απ' το ψυγείο για να ξεπαγώσουν, ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο τους. Προσθέτεις τις φυσικές ουσίες [βλ. πιο πάνω] στο νερό και μαζί τα αβγά. Το ριζάρι είναι καλό να το κοπανήσεις καλά πριν το βάλεις στην κατσαρόλα για να μπορέσει να απελευθερώσει τα χρώματά του. Προσθέτεις αλάτι και ξύδι κι έπειτα βράζεις σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνεις να πάρουν αρκετές βράσεις μέχρι να πετύχεις το χρώμα που θες. Όταν απομακρύνεις από το νερό αφήνεις να κρυώσουν και τα λαδώνεις για να γυαλίσουν με ένα βαμβακάκι.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το κυπριακό Food Museum κάνε κλικ εδώ.

Loader