Αυτό το ελληνικό νησί σου δίνει 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα

Αυτό το ελληνικό νησί σου δίνει 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα

Αυτό το ελληνικό νησί σου δίνει 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα
Προς όλα τα gypsy souls εκεί έξω

Υπάρχει ένα ελληνικό νησί που σου δίνει λεφτά για να μείνεις εκεί.

Κι όμως βάσει ενός project το οποίο μεν πρωτοδημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο, ωστόσο τώρα έχει γίνει viral σε όλα τα βρετανικά μέσα, όπως στην Sun και στην Independent, τα Αντικύθηρα δίνουν 500 ευρώ τον μήνα σε όποιον αποφασίσει να μείνει εκεί καθώς και έκταση για χτίσει το νέο του σπίτι ή την επιχείρησή του.

Σύμφωνα με το project και το antikythiradirect.com, η απόφαση αυτή χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία και πάρθηκε λόγω του υπερβολικά χαμηλού πληθυσμού του νησιού. Ειδικότερα, το χειμώνα στο νησί υπάρχουν μόλις 24 μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, ενώ το καλοκαίρι αυξάνονται στους 40.

Τι κριτήρια πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρόλο που οι κάτοικοι στα Αντικύθηρα θα ήθελαν να αρχίσει αμέσως το project, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους μελλοντικούς κατοίκους του νησιού μπορεί να ολοκληρωθούν σε 4 χρόνια. Η επιδότηση των μελλοντικών κατοίκων που θα επιλεχθούν να ζήσουν εκεί θα κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια.

Το σχέδιο και οι φιλοδοξίες των κατοίκων

Το σχέδιο καταρτίστηκε μετά από συνεργασία του Μητροπολίτη Κυθήρων και Μονεμβασιάς μαζί με το τοπικό συμβούλιο του μικρού νησιού, ενώ αυτό που ελπίζουν οι κάτοικοι είναι να ξαναζωντανέψει αυτό το όμορφο νησί με τους λιγοστούς κατοίκους.

Σημειώνεται πως εκτός από την επιδότηση των 500 ευρώ, οι επιλαχόντες θα έχουν δωρεάν καταλύματα, δωρεάν φαγητό και δωρεάν μετακίνηση.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ Ο,ΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ AVANT GARDE


Loader