Βίντεο από τον σεισμό στην Αθήνα

Βίντεο από τον σεισμό στην Αθήνα

Βίντεο από τον σεισμό στην Αθήνα
Έπεσε ο σταυρός της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι (φώτο)

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αμέσως μόλις έγινε αισθητός ο μεγάλος σεισμός στην Αττική. Στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε πανικός για λίγη ώρα καθώς υπήρξε διακοπή ρεύματος και ήταν αδύνατη η επικοινωνία.

Η ώρα ήταν 14.13 το μεσημέρι και στον ΣΚΑΙ βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημεριανό δελτίο. Ο ισχυρός σεισμός διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματος στο κανάλι του Φαλήρου. Ο παρουσιαστής Απόστολος Μαγγηριάδης ταραγμένος ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό ότι μόλις έγινε δυνατός σεισμός. Ακόμη δεν υπήρχαν πληροφορίες για το μέγεθός του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=MKkhDDEUTHo

Την ίδια στιγμή ένα βίντεο από σταθερή κάμερα σε οικία στο Νέο Ηράκλειο καταγράφει και αυτή την στιγμή του μεγάλου σεισμού.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=VLli8pnr8aE

Γρήγορα και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα η κατάσταση ηρέμησε, αλλά πολίτες έσπευσαν μαζικά να απομακρυνθούν από κτίρια και να βγουν σε πιο ανοιχτούς χώρους όπως η πλ. Συντάγματος και άλλες πλατείες. Πολλά κτίρια εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ενώ καταστήματα και γραφεία έκλεισαν. Στους δρόμους επικράτησε μεγάλο μποτιλιάρισμα, ενώ προβλήματα σημειώνονται μέχρι και αυτή την ώρα σε πολλούς δρόμους.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού. Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα. Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Μπρούλια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Επίσης, ξεκίνησε η σήμανση γύρω από τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά.

Loader