«Δείξε μου το φύλο σου» από το Nicosia Café Scientifique

«Δείξε μου το φύλο σου» από το Nicosia Café Scientifique

Μια διαχρονική όμως πρόσφατα επικαιροποιημένη συζήτηση από το Επιστημονικό Καφενείο

«Δείξε μου το φύλο σου» από το Nicosia Café Scientifique
Στο Υφαντουργείο την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου

Το πρώτο μωρό απροσδιόριστου φύλου γεννήθηκε φέτος στον Καναδά. Στην Ελλάδα δικαίωμα αλλαγής του φύλου τους στα έγγραφα ταυτότητας θα έχουν και οι ανήλικοι 15 και 16 ετών. Πριν από λίγες ημέρες η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο, αποφάσισε υπέρ της θεσμοθέτησης του τρίτου φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης.

Πώς κρίνετε τις αποφάσεις αυτές; Φυσιολογικές; Τα 15χρονα αγόρια θα γίνονται κορίτσια; Είναι ενάντια στη φύση μας; Θέτουν σε κίνδυνο τον οικογενειακό θεσμό ή/και την επιβίωση μας ως είδος στον πλανήτη;

Το Nicosia Café Scientifique, η επιστήμη και η τεχνολογία σε καφέ και μπαράκια της πόλης, μας προσκαλεί σε μια φυλο-λογική και παραφυλο-λογική συζήτηση για τα βιολογικά φύλα και την ύπαρξή τους στη φύση.

Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων πώς τα φύλα καθορίζονται γενετικά, πώς μπορούν να επηρεαστούν από το «περιβάλλον», καθώς και τη σημασία τους για την επιβίωση και την εξέλιξη του είδους.

Εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Marlen Ines Vasquez, από το Τμήμα Επιστήμης και Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

FACEBOOK EVENT

Loader