Διαμαρτυρία για τη Συρία έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Διαμαρτυρία για τη Συρία έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Διαμαρτυρία για τη Συρία έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία
Από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Σε ανακοίνωσή του, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί σε αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

«Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας που καθημερινά βιώνει τον πόλεμο, τον θάνατο, τον ξεριζωμό, τον πόνο και το αίμα. Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση στο λαό της Συρίας. Καταδικάζουμε τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, οι οποίες πυροδοτούν την έκκρυθμη κατάσταση και εντείνουν την αποσταθεροποίηση και το διαμελισμό στη Συρία. Αντιστεκόμαστε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για αναδιάταξη και έλεγχο των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή. Η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που εντείνεται στην περιοχή μας σπρώχνει καθημερινά όλους τους λαούς της περιοχής στο χείλος ενός γενικευμένου καταστροφικού πολέμου.

Η αιματοχυσία στη Συρία πρέπει να τερματιστεί. Απαιτούμε να τερματιστούν οι συγκρούσεις και οι παρεμβάσεις στη Συρία. Απαιτούμε η Κύπρος να μην λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ζητούμε όπως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας λάβει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε οι βρετανικές βάσεις, καθώς και αεροδρόμια και λιμάνια να μη χρησιμοποιηθούν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την πολεμική επίθεση στη Συρία».

Loader