Το Facebook με σαμποτάρει, διαμαρτύρεται ο δισέγγονος του Μουσολίνι

Το Facebook με σαμποτάρει, διαμαρτύρεται ο δισέγγονος του Μουσολίνι

Το Facebook με σαμποτάρει, διαμαρτύρεται ο δισέγγονος του Μουσολίνι
Επειδή τον λένε Μουσολίνι

Με δικαστικά μέτρα απειλεί το Facebook επειδή έκλεισε τον λογαριασμό του, ο υποψήφιος για τις ευρωεκλογές με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d' Italia) Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, δισέγγονος του Ντούτσε.

Ο δισέγγονος του Μπενίτο Μουσολίνι θεωρεί πως το Facebook έκλεισε τον λογαριασμό του εξαιτίας του επωνύμου του. «Θέλω να καθησυχάσω τους πάντες, δεν πρόκειται να κάνω προεκλογική εκστρατεία με τις ράβδους του φασισμού, ρωμαϊκούς χαιρετισμούς και φέσια. Όμως θεωρώ απαράδεκτο που το Facebook κλείνει τον προσωπικό μου λογαριασμό, επειδή το επώνυμό μου είναι Μουσολίνι. Χθες, με μπλόκαρε έως τις 11 Απριλίου, μολονότι δεν είχα γράψει τίποτε.

Έπειτα μάλιστα από μία ημέρα με ανεμπόδιστες προσβολές απ' όλους εναντίον του προσώπου μου και της οικογένειάς μου. Εάν λοιπόν η πολιτική του Facebook είναι να επιτρέπει μεν διαφορετικές φωτογραφίες, προσβολές, απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, αλλά την ίδια στιγμή να εφαρμόζει κυρώσεις εναντίον ενός ανθρώπου λόγω του ονόματός του, τότε δεν πάμε καλά.

Εδώ ο μόνος που υφίσταμαι διακρίσεις είμαι μόνο εγώ. Το Facebook συμπεριφέρεται σαν ένα κοινωνικό κέντρο κι είναι απαράδεκτο. Με τους δικηγόρους μου εξετάζω το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μία νομική διαδικασία», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δισέγγονος του Ντούτσε. Η υποψηφιότητα του Μουσολίνι με τα Αδέλφια της Ιταλίας στη Νότια Περιφέρεια ανακοινώθηκε χθες σε κοινή βιντεοσκόπησή με την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Τζόρτζια Μελόνι.

Ο 50χρονος Μουσολίνι είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός στο ναυτικό και κατόπιν ήταν ο υπεύθυνος διευθυντής για τη Μέση Ανατολή του μεταλλουργικού ομίλου Finmeccanica, της μεγαλύτερης εταιρείας που συνεργάζεται με τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή

Loader