Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στη Λευκωσία

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στη Λευκωσία

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στη Λευκωσία
Κάνε ένα πέρασμα απ' τη λίστα να μην ταλαιπωρείσαι

Σήμερα, 9 Ιουλίου, προγραμματίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του 3ου Τμήματος-Α3 του έργου Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο αφορά το τμήμα της οδού Στασικράτους μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου.

Για διευκόλυνση των εργασιών και της διακίνησης στην περιοχή θα τεθούν σε εφαρμογή νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.

Από σήμερα μέχρι νεότερης ειδοποίησης δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων στις πιο κάτω οδούς:

-Στασικράτους – τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της οδού Μνασιάδου -Στασικράτους – τμήμα μεταξύ της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη και της οδού Μνασιάδου Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας -Θεοφάνους Θεοδότου -Η οδός Κουμανούδη θα μετατραπεί σε αδιέξοδο. Στο τμήμα αυτό θα επιτρέπεται η διέλευση των κατοίκων/εργαζομένων για τη διευκόλυνση της στάθμευσης τους.

Σήμερα επίσης θα επιτραπεί η κυκλοφορία της τροχαίας κίνησης στην οδό Μνασιάδου με μονή κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Μακαρίου προς Φλωρίνης.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ Ο,ΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ AVANT GARDE


Παράλληλα θα εξακολουθήσει να ισχύει η ρύθμιση που αφορά τη κατάργηση όλων των θέσεων στάθμευσης επί του οδοστρώματος στις οδούς Πρεβέζης και Προμηθέως και τη μετατροπή τους από δρόμους μονής κατεύθυνσης σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η διευκόλυνση εισόδου και εξόδου οχημάτων από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριων τεμαχίων / πολυκατοικιών / κατοικιών.

Πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης

Οι πλείστοι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην περιοχή θα είναι προσβάσιμοι στο κοινό μέσω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης στην οδό Στασικράτους 39 & 41 θα βρίσκονται σε λειτουργία με είσοδο-έξοδο από τη Λεωφόρο Μακαρίου Αρ.42 Η πρόσβαση προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης (α) Γωνία Στασικράτους-Μνασιάδου- Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, (β) Ένωσης Νέων Τραστ, (γ) υπόγειο parking πρώην Debenhams θα γίνεται με ειδική σήμανση μέσω της οδού Προμηθέως. Η πρόσβαση προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στη συμβολή των οδών Στασικράτους-Πρεβέζης, Στασικράτους-Προμηθέως θα γίνεται μέσω των οδών Πρεβέζης και Προμηθέως αντίστοιχα. Η έξοδος οχημάτων από τον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στη γωνία των Λεωφ. Μακαρίου Γ’ -Θεοφάνους Θεοδότου θα γίνεται από τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ με υποχρεωτική κατεύθυνση προς τα αριστερά. Ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης στην οδό Στασικράτους 33 θα παραμείνει κλειστός μέχρι την εξασφάλιση προσωρινής πρόσβασης.

Σε χρήστες ιδιωτικών χώρων στάθμευσης που βρίσκονται σε τεμάχια όπου δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων, θα διανεμηθούν κάρτες για προσωρινή στάθμευση σε δημοτικούς ή άλλους χώρους στάθμευσης.

Loader