Έφυγε το αγόρι που ήταν σύμβολο κατά της αστυνομικής βίας

Έφυγε το αγόρι που ήταν σύμβολο κατά της αστυνομικής βίας

Έφυγε το αγόρι που ήταν σύμβολο κατά της αστυνομικής βίας
Ο Devonte Hart βρήκε τραγικό τέλος

Πρόκειται για τον αανήλικος αφροαμερικανός που το 2014 συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη, αγκαλιάζοντας έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου να αθωώσει έναν αστυνομικό που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν πολίτη. Ο 11χρονος τότε Devonte Hart αγκάλιασε δακρυσμένος τον αστυνομικό με τα δύο του χέρια, δημιουργώντας το κίνημα «Free Hug», που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Αμερική. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο έφηβος αυτός θα έβρισκε τραγικό θάνατο τέσσερα χρόνια αργότερα.

Την Δευτέρα που μας πέρασε, ο Hart σκοτώθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του, όταν το όχημά τους έπεσε από τον γκρεμό στη θάλασσα των ακτών της Καλιφόρνια. Η Τζένιφερ και Σάρα Χαρτ ταξίδευαν μαζί με τα έξι υιοθετημένα παιδιά τους σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, αγκαλιάζοντας αστυνομικούς, προωθώντας την καμπάνια τους κατά της αστυνομικής βίας. Σύμφωνα με φιλική οικογένεια, είχαν ξεκινήσει μία νέα περιοδεία.

Η σορός του Devonte και δύο ακόμη παιδιών δεν έχουν για την ώρα εντοπιστεί και εκτιμάται πως παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα. Η αστυνομία εξετάζει ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα, καθώς στο σημείο του δρόμου που έφυγε εκτός πορείας το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν σημάδια από φρενάρισμα, ή άλλα στοιχεία που να υποδεικνύουν ατύχημα. Λίγες ημέρες πριν την τραγική κατάληξη, γείτονες των Hart είχαν καταγγείλει πως τον τελευταίο καιρό η συμπεριφορά των παιδιών είχε αλλάξει και συχνά ακούγονταν διαπληκτισμοί από το σπίτι.

Μάλιστα, ένας γείτονας κάλεσε την υπηρεσία προστασίας ανηλίκων την Παρασκευή, η οποία επισκέφθηκε την οικογένεια στο σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Υπηρεσία επιχείρησε να επικοινωνήσει τρεις φορές μαζί τους, χωρίς να τα καταφέρει και τρεις ημέρες, μετά, το SUV της οικογένειας βρέθηκε στη θάλασσα.

Πηγή

Loader