Ελλάδα: Η σεφ που δημιούργησε το παγωτό κάναβης

Ελλάδα: Η σεφ που δημιούργησε το παγωτό κάναβης

Ελλάδα: Η σεφ που δημιούργησε το παγωτό κάναβης
Οι θεραπευτικές του δράσεις

Το πρώτο παγωτό στην Ελλάδα με γεύση κάνναβης έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα από την σεφ Άννα Σπανού Κανάκη.

Μετά από δοκιμές έξι περίπου μηνών η σεφ παρουσίασε ένα καινοτόμο προϊόν στην διεθνή έκθεση Balkannabis Expo 2018 που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στο κείμενο που συνοδεύει την συνέντευξη που παραχώρηση στην www.huffingtonpost.gr η σεφ, το παγωτό περιγράφεται ως ελαφρύ, δροσερό, απολαυστικό και τονωτικό, με μια ιδιαίτερη αίσθηση μαστίχας.

Πρόκειται για μία νέα ειδική κατηγορία παγωτού που φτιάχνεται από φρέσκο πρόβειο γάλα και προσομοιάζει τη γεύση της κάνναβης από ποικιλία τερπενίων (φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων), πρωτεΐνη κάνναβης και έλαιο κάνναβης.

Σε δηλώσεις της η σεφ Άννα Σπανού σημείωσε πως το παγωτό μπορεί κανείς να το βρει στο μαγαζί «Κανάκη της Φιλαδέλφειας» και επιπλέον περιγράφει την ιστορία πίσω από την δημιουργία του.

Μεταξύ άλλων, η σεφ δήλωσε: "Ένας πελάτης μας, ο Χρήστος Κοντογιάννης από την εταιρεία Hellamco A.E. που εξειδικεύεται στην τεχνογνωσία της καλλιέργειας της κάνναβης ήταν εκείνος που έριξε τον σπόρο να παρασκευάσουμε ένα προϊόν με κάνναβη. Η πρώτη ακαριαία σκέψη μας πήγε στο παγωτό. Μαθαίνοντας κι εγώ για την κάνναβη, ακόμη και συμβολικά, το βρίσκω ιδανικό για εμάς. Βλέπετε ο παππούς μου, ο ιδρυτής μας, που έφτιαξε αυτή την εταιρεία με εξειδίκευση στο παγωτό, έφυγε από καρκίνο. Θα μπορούσε ίσως να τονωθεί ο οργανισμός του. Για εμένα, μετά το καϊμάκι, είναι το επόμενο βήμα, της ερχόμενης γενιάς του ‘Κανάκη’".

Στην ερώτηση εάν υπήρξαν αντιδράσεις για τη δημιουργία του εν λόγω παγωτού η Κανάκη απάντησε: "Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και οι πηγές παγκοσμίως είναι σχεδόν απεριόριστες. Αυτοί που πραγματικά ξέρουν όμως τι προσφέρει στον οργανισμό τους η κάνναβη έρχονται και το παίρνουν καθημερινά, όλες τις εποχές του έτους. Είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει τα εφόδια της κάνναβης, δυστυχώς, μέσα από ιατρικές περιπέτειες οπότε την έχουν δει από άλλο πρίσμα. Αυτό ακριβώς που και εμείς θέλουμε να εστιάσουμε. Από την άλλη, έχουμε δει και ακραίες αντιδράσεις, η παλέτα έχει όλα τα χρώματα. Μία από αυτές ήταν η αντίληψη ότι θα στρέψουμε τα παιδιά στα ναρκωτικά".

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος Πηγή / Σωτήρης Βαλάρης

Loader