Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό
Μάχη να μη φτάσει το δάσος της Καισαριανής

ΕΛΛΑΔΑ: Μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες το δάσος της Καισαριανής δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό.

Από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι έφτασε ως τις κεραίες.

Λόγω της έκτασης της φωτιάς εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά.


Φωτιά Υμηττός


Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς φθάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ ήδη έφθασαν στο σημείο εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή

Loader