Ο Κύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στην Καραϊβική

Ο Κύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στην Καραϊβική

Ο Κύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη στην Καραϊβική
Με 5.000 δενδρύλλια κάνναβης

Ο ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του λίγες μέρες αφού προσγειώθηκε στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής με το ιδιωτικό του τζετ, στο οποίο επέβαινε μάλιστα και ο διάσημος «κολλητός» του, ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς.

Ο δισεκατομμυριούχος τέθηκε υπό κράτηση από τη δίωξη ναρκωτικών στο διεθνές αεροδρόμιο Robert L. Bradshaw, μετά από έρευνα των τελωνειακών υπαλλήλων στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, στο οποίο, εκτός από τα δενδρύλλια, βρήκαν σπόρους και μία πληθώρα παραπροϊόντων κάνναβης, όπως μεταδίδει η Vancouver Sun.

Ο Δαυίδ υποστήριξε πως, μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεν, μετέφεραν τα δενδρύλια για να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή. Οι αρχές έθεσαν και τους δύο άνδρες υπό κράτηση για περίπου 8 ώρες και τους άφησαν ελεύθερους αλλά, όταν μερικές ημέρες αργότερα επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, η αστυνομία τους συνέλαβε εκ νέου.

Ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες. Η προσωπική περιουσία του, που αγγίζει τα 2 δισ. λίρες Μεγάλης Βρετανίας, τον κατατάσσει ανάμεσα στους πλουσιότερους Ελληνοκύπριους στον κόσμο. Στις αρχές του μήνα, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, και λάτρης του Instagram, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν υποχρεώθηκε με δικαστική απόφαση να πληρώσει 11 εκατ. δολάρια σε μια πρώην υπάλλληλο που παρενόχλησε σεξουαλικά.

Loader