Τα καλοκαίρια μας ρε παλιο-Σουηδοί δεν θα τα πειράξετε, τα καλοκαίρια μας!

Τα καλοκαίρια μας ρε παλιο-Σουηδοί δεν θα τα πειράξετε, τα καλοκαίρια μας!

Τα καλοκαίρια μας ρε παλιο-Σουηδοί δεν θα τα πειράξετε, τα καλοκαίρια μας!
Αν χρειαστεί, τώρα που πήραμε το κολάι, να βγούμε και γι' αυτό στους δρόμους

Το όμορφο και λογικότατο ενδεχόμενο κάθε κράτος μέλος να μπορεί να αποφασίζει από μόνο του σε ποια ζώνη ώρας επιθυμεί να παραμείνει άρχισαν ευτυχώς να συζητούν στις Βρυξέλλες, μετά από τα διάφορα απαράδεκτα που είχαν ειπωθεί για κατάργηση της θερινής ώρας, επειδή έτσι την έχουν δει οι Σουηδοί και άλλοι δυστυχείς με το κλίμα τους βόρειοι άνθρωποι, αν είναι ποτέ δυνατόν.

Κάτι που θα σήμαινε πως τα δικά μας μεσογειακά καλοκαίρια θα δέχονταν ισχυρό πλήγμα, αφού Αύγουστο μήνα για παράδειγμα θα σκοτείνιαζε από τις 6. Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα στο φλέγον θέμα, έπειτα από μια δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι, στην οποία συμμετείχε αριθμός ρεκόρ εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται όπως το κάθε κράτος-μέλος να είναι ελεύθερο να επιλέξει σε ποια ζώνη ώρας επιθυμεί να παραμείνει.

Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο χρόνια, αφού η οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, στη συνέχεια, η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.

Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις αρμοδιότητές τους, συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει πως οι συζητήσεις των πρωτευουσών για το ζήτημα αυτό θα οδηγήσουν σε ενιαία θέση.

Loader