Φωτιά έβαλαν οι μαθητές στον σύλλογο των καθηγητών

Φωτιά έβαλαν οι μαθητές στον σύλλογο των καθηγητών

Φωτιά έβαλαν οι μαθητές στον σύλλογο των καθηγητών
Στο σχολείο της Λεμεσού που έγινε το περιστατικό με το χαστούκι

Γνωστό το σχολείο για τις παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών.

Ως σχολείο «υψηλού κινδύνου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό βίας μεταξύ καθηγητή και μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σήμερα το πρωί οι μαθητές έβαλαν φωτιά στην αίθουσα των καθηγητών. Την πυρκαγιά αντιλήφθηκε στις 6:30 το πρωί η καθαρίστρια του σχολείου.

Στη σκηνή έσπευσε η Πυροσβεστική όπου και κατάσβεσε την φωτιά ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία για διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα για το περιστατικό και την παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου από τους μαθητές, αλλά και έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας για τον καθηγητή.

Το συγκεκριμένο σχολείο, είπε, είναι γνωστό για τις παραβατικές συμπεριφορές των μαθητών του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, στο ίδιο σχολείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μαθητές έχουν πυρπολήσει αίθουσες και έχουν σπάσει τζάμια αιθουσών κατ’ επανάληψη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους, μετά από τόσα περιστατικά που συμβαίνουν διαχρονικά στο συγκεκριμένο σχολείο, συνεχίζει να είναι απερίφρακτο και χωρίς θυροτηλέφωνο, ενώ τον Οκτώβρη του 2018 είχε εγκριθεί κονδύλι 10 εκ. ευρώ για να διανεμηθούν προς τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, ο κ. Σωκράτους τόνισε την σημαντικότητα που έχει η φρούρηση των σχολικών χώρων κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο μέχρι το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, αναφέρει πως ο πατέρας της μαθήτριας που βιντεοσκόπησε και δημοσίευσε το βίντεο, επιτέθηκε στη διευθύντρια του σχολείου επειδή τιμώρησε την κόρη του για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο σχολείο.

Loader