Το fuego δεν λέει να κοπάσει: ξανά στο τραπέζι η Κύπρος για τη Eurovision

Το fuego δεν λέει να κοπάσει: ξανά στο τραπέζι η Κύπρος για τη Eurovision

Το fuego δεν λέει να κοπάσει: ξανά στο τραπέζι η Κύπρος για τη Eurovision
Αρκετές χώρες αντιδρούν με την politically incorrect επιλογή της Ιερουσαλήμ, αναφέρεται από την επίσημη διοργάνωση

Η χοντρούλα Νέτα της Eurovision είναι, λένε, «φεμινισμός βαμμένος με αίμα» γράφαμε εδώ αναφερόμενοι ανάμεσα σε άλλα στις αντιδράσεις για την πραγματοποίηση της Eurovision στην Ιερουσαλήμ του χρόνου.

Οι αντιδράσεις φαίνεται πως πληθαίνουν και επισημοποιούνται.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, «στον αέρα» βρίσκεται και επίσημα ο διαγωνισμός της Eurovision 2019, με τους διοργανωτές να ψάχνουν εναλλακτικές επιλογές ως προς τη χώρα που θα τον φιλοξενήσει, λόγο της πολιτικής σύγκρουσης του Ισραήλ με την Παλαιστίνη. Η Κύπρος φαίνεται ως μία από τις υποψήφιες χώρες για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV, η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Loader