Πρώην γκαράζ αυτοκινήτων στη Δερύνεια μετατρέπεται σε «νέο Σπίτι της Συνεργασίας»

Πρώην γκαράζ αυτοκινήτων στη Δερύνεια μετατρέπεται σε «νέο Σπίτι της Συνεργασίας»

Πρώην γκαράζ αυτοκινήτων στη Δερύνεια μετατρέπεται σε «νέο Σπίτι της Συνεργασίας»
Εγκαίνια τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου ο Δήμος Δερύνειας, με την υποστήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και μιας ομάδας οργανώσεων και ατόμων, συμπεριλαβανομένης της ομάδας Rooftop, θα ανοίξει ένα διακοινοτικό κέντρο στη Δερύνεια κοντά στο προτεινόμενο σημείο διέλευσης - το χώρο του Γκαράζ. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 6:30 μ.μ. και οι δραστηριότητες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10:30 μ.μ. Το κοινό καλείται να έρθει να δει το χώρο, να συμμετάσχει στις δραστηριότητες, να απολαύσει το πάρτι και να προτείνει ιδέες για το μέλλον.

Ο χώρος του Γκαράζ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού σε έναν κόμβο δημιουργικότητας, καινοτομίας και εκπαίδευσης, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας που περιλαμβάνει ανθρώπους από τη Δερύνεια, την ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου αλλά και από τη Λευκωσία. Τα άτομα και οι ομάδες συνεργάζονται τους τελευταίους μήνες για να δημιουργήσουν έναν νέο χώρο που θα είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι να είναι δυνατή η έναρξη του σημείου διέλευσης. Αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω συνεργασία και σύμπραξη του κόσμου της περιοχής της Αμμοχώστου για την ειρήνη και την ευημερία. Αυτό έγινε εφικτό με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, των Η.Ε. και του κόσμου που βλέπει την αξία στη δημιουργία χώρων που προωθούν ενεργά τη συμφιλίωση, την ειρήνη και τον οραματισμό για το μέλλον.

«Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει και να δει έναν πλήρως ανακαινισμένο και ανανεωμένο χώρο στα Δερύνεια που θα συμβάλει στη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη του λαού και ιδιαίτερα των δύο κοινοτήτων του νησιού» δηλώνει ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

«Στις 9 Ιουλίου θα γιορτάσουμε την αναγέννηση του χώρου Γκαράζ, μια γενναιόδωρη παραχώρηση του χώρου από την οικογένεια Θεωρή, που θα φιλοξενήσει μια έκθεση φωτογραφιών από οικογένειες που κατάγονται από την Δερύνεια, και που απεικονίζει το γκαράζ και τη λεωφόρο Αμμοχώστου (συντονισμένη από την Ελλάδα Ευαγγέλου, με την συμβολή της Δέσπως Πασιά και του Νίκο Φιλίππου), η δραστική εγκατάσταση της Serap Kanay, η video art του Μάριου Λιόγρη, τα εργαστήρια τέχνης και θεάτρου για παιδιά από τον Όμιλο Καλλιτεχνών Δερύνειας και τη Μαριλένα Κυριάκου, ντόπια φαγητά και ποτά, μουσική και το κάλεσμα για την δημιουργία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στο χώρο».

FACEBOOK EVENT

Loader