Για επιπτώσεις στον τουρισμό φοβάται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας

Για επιπτώσεις στον τουρισμό φοβάται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας

Για επιπτώσεις στον τουρισμό φοβάται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας
Μετά το περιστατικό με ομαδικό βιασμό

Για επιπτώσεις στον τουρισμό φοβούνται τοπικοί παράγοντες, εξαιτίας της έκτασης που πήρε στον διεθνή τύπο η υπόθεση βιασμού 19χρονης βρετανίδας τουρίστριας από ομάδα 12 Ισραηλινών.

Μιλώντας στην Offsite ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό και τις διαστάσεις που πήρε στο εξωτερικό τονίζοντας ότι και στο παρελθόν η Αγία Νάπα βρέθηκε σε κλοιό δυσφήμησης ωστόσο με ενέργειες που έγιναν κατάφεραν να μην επηρεαστεί ο τουρισμός.

Ο Γιάννης Καρούσος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος έτσι ώστε να μην προκαλέσουν οι συμπεριφορές μερίδας τουριστών πρόβλημα στην εικόνα της Αγίας Νάπας και της Κύπρου γενικότερα, καθώς αυτό θα έχει μεγάλες συνέπειες για την οικονομία της χώρος.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να βρεί λύσεις μέσα από νομοθεσίες, ώστε να σταματήσει μια μεμονωμένη ηλικιακή ομάδα τουριστών να ενοχλεί την πλειοψηφία μέσα από τις συμπεριφορές και τις πράξεις της.

Ο Γιάννης Καρούσος έστρεψε τα πυρά του προς τη βουλή για την αναστολή ψήφισης του νόμου για την ηχορύπανση, επισημαίνοντας ότι με την ανοχή βουλευτών έχουμε πετύχει να μετατρέψουμε τα τουριστικά θέρετρα σε υπαίθρια κλαμπ. Παράλληλα, όπως είπε, λόγω μη ικανοποιητικών ελέγχων, περίπτερα και υπεραγορές πωλούν ότι θέλουν καθώς δεν υπάρχουν ωράρια και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Καταληκτικά, ο κύριος Καρούσος κληθείς να αναφέρει εάν προτίθεται να λάβει πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η κατάσταση, τόνισε ότι ο ίδιος ανέδειξε επανειλημμένα τα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι αν η πολιτεία πάρει πρωτοβουλίες μπορεί με το άνοιγμα της Βουλής σε δύο μήνες να ψηφιστούν νομοθεσίες που θα ελαχιστοποιούν τέτοιες συμπεριφορές.

Yπενθυμίζεται ότι βρετανίδα τουρίστρια κατηγορεί 12 Ισραηλινούς, ηλικίας 16-17 ετών, για ομαδικό βιασμό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στην Αγία Νάπα στην Κύπρο. Η περιγραφή της κοπέλας στην αστυνομία είναι ανατριχιαστική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι της έδεσαν τα χέρια και τη βίασαν, ενώ ορισμένοι τραβούσαν βίντεο.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, μόνο οι τρεις παραδέχτηκαν πως είχαν είχαν σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, η οποία υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση.

Loader