Η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζει σε ιστορική νίκη. Εσύ;

Η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζει σε ιστορική νίκη. Εσύ;

Η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζει σε ιστορική νίκη. Εσύ;
Ο ναζισμός δεν είναι πια μακρινό και απομακρυσμένο φάντασμα του παρελθόντος. Ξύπνα!

Το σκίτσο στην κεντρική μας εικόνα είναι του Κωστή Γρηγοριάδη για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το παρακάτω του σκιτσογράφου John Antono καυτηριάζει εύστοχα την αποχή:

Γράφει σε αγωνιώδη, πανευρωπαική ανακοίνωσή του το κίνημα πολιτών Avaaz:

Φίλες και φίλοι,

Οι κρίσιμες Ευρωεκλογές ξεκίνησαν.

Η ακροδεξιά ελπίζει σε ιστορική νίκη. Έφεραν ακόμη και τον Στιβ Μπάνον για να τους βοηθήσει - τον εγκέφαλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Αλλά υπάρχει τρόπος να τους κόψουμε τη φόρα: Κινητοποιώντας όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για να πάει να ψηφίσει! Το Avaaz τρέχει πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για να κατεβάσουμε κόσμο στις κάλπες, και παρακάτω είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή σποτάκια μας. Είναι πολύ σύντομο -- πάτα για να το δεις και κοινοποίησέ τo για την Ευρώπη που αντιστέκεται!

Παίζονται όλα. Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία της Ευρώπης για τα επόμενα 5 χρόνια – λιτότητα, κλιματική αλλαγή, δικαιώματα των γυναικών, ακόμη και το αν θα αποφευχθεί ένας πυρηνικός πόλεμος στο Ιράν. Μια δυνατή, ενωμένη Ευρώπη σημαίνει ασφαλέστερος πλανήτης για όλους μας. Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε.

Μόλις πριν λίγες μέρες το κίνημά μας βοήθησε να μπει λουκέτο σε τεράστια δίκτυα παραπληροφόρησης που μέσω Facebook έσπερναν ψέματα και διχασμό σε εκατομμύρια ψηφοφόρους. Τώρα μας μένει ένα να κάνουμε: Να ψηφίσουμε την Κυριακή. Και να ξεκουνήσουμε φίλους και οικογένεια για να κάνουν το ίδιο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να πάει κάποιος να ψηφίσει, αν δει ότι το κάνουν και οι φίλοι του. Γι’ αυτό δες το βιντεάκι – και κοινοποίησέ το.

Loader