Ίσως να μιλάμε για αεροάμυνα που χρονολογείται από το 1960

Ίσως να μιλάμε για αεροάμυνα που χρονολογείται από το 1960

Ίσως να μιλάμε για αεροάμυνα που χρονολογείται από το 1960
Οι μέχρι τώρα εξελίξεις σύμφωνα με το Geopolitical Cyprus

Ίσως να μιλάμε για τεχνολογία αεροάμυνας που χρονολογείται από το 1960, αναφέρει το Geopolitical Cyprus.

Ακολουθεί αυτούσια η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ομάδας:

Χθες βράδι, το Ισραήλ εξαπέλυσε ίσως την μεγαλύτερή του στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία από τότε που ξεκίνησε ο συριακός πόλεμος. Ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν συριακούς και ιρανικούς στόχους στη Δαμασκό, τη Χομς και την Ταρτούς [τα μπλέ σύμβολα στο χάρτη δείχνουν τους στόχους και τις ισραηλινές πτήσεις]. Η συριακή αεράμυνα εκτόξευσε πυραύλους S200 και S300 για να αντιμετωπίσει την επίθεση [βλ. τη σχετική δορυφορική εικόνα]. Επίσης, η CENTCOM ανέφερε ότι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις κατά της ηγεσίας της Αλ Κάιντα σε βάση εκπαίδευσης κοντά στο Χαλέπι.

Μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν εκρήξεις στην βόρεια Κύπρο, το ωστικό κύμα των οποίων έγινε αισθητό και στις ελεύθερες περιοχές. Ένα μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο αντικείμενο κατέπεσε στο βουνό του Πενταδάκτυλου [δες εικόνες]. Παρόλο που υπάρχουν φήμες για διάφορα σενάρια, η εκτίμηση του Geopolitical Cyprus με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία - χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το οτιδήποτε σε αυτή τη φάση - είναι πως πρόκεται για S200 (ρωσικής κατασκευής που ανήκουν στη συριακή κυβέρνηση). Ρωσικές επιγραφές που βρέθηκαν πάνω στα συντρίμια ενισχύουν αυτή την άποψη.

Ωστόσο υπάρχουν συγκρουόμενες πληροφορίες, που δεν συμφωνούν με το σενάριο του S200, γι' αυτό δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι προς το παρόν. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις νέες πληροφορίες και θα επανέλθουμε όταν γνωρίζουμε περισσότερα.


Δες το πιο πρόσφατο geopodcast: Τρυπάνια, πυραύλοι, αεροπλάνα και τουρκικές εκλογές


Θέλει κάποιος να μας ενημερώσει επίσημα τι γίνεται;

Loader