Αυτό που συμβαίνει με τον Νιαζί δεν είναι θεμιτή πολιτική κριτική

Αυτό που συμβαίνει με τον Νιαζί δεν είναι θεμιτή πολιτική κριτική

Αυτό που συμβαίνει με τον Νιαζί δεν είναι θεμιτή πολιτική κριτική
Το viral ποστ του Σώτου Κτωρή που αξίζει να αναδημοσιευτεί

Γράφει ο Σώτος Κτωρής:

Η άσκηση κριτικής στον Niyazi Kizilyurek και στις θέσεις που πρεσβεύει είναι θεμιτή. Και στο Κυπριακό και στα ιδεολογικά και στην οπτική του για την ΕΕ. Αυτό επιτάσσουν, άλλωστε, οι όροι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εντούτοις αυτό που παρακολουθούμε, τις τελευταίες ημέρες, δεν συνιστά πολιτική κριτική. Αποτελεί μία ανήθικη επίθεση η οποία επιχειρεί να απονομιμοποιήσει κ να αμφισβητήσει το δικαίωμα του τ/κ υποψηφίου να εκπροσωπήσει - αν εκλεγεί - την Κυπριακή Δημοκρατία στο ευρωκοινοβούλιο. Να τον εμφανίσει ως δυνητικό υπονομευτή των συμφερόντων της ΚΔ.

Η ζημιά που προκαλεί στον τόπο η μικροκομματική υστερία δεν προσμετριέται; Σώνει και καλά βαλθήκαμε να επιβεβαιώσουμε την τουρκική θέση περί «ελληνοκυπριακής κυπριακής δημοκρατίας του νότου;». Στοχοποιώντας, μάλιστα, ένα ΤΚ συμπατριώτη μας του οποίου η προσωπική διαδρομή υπήρξε, ταυτόχρονα, μια πάλη υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως της κοινής πατρίδας των δύο Κοινοτήτων.


Ο Σώτος Κτωρής αποφοίτησε από το Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρνακας και είναι κάτοχος πτυχίου Τουρκικών Σπουδών. Απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους επιπέδου μάστερ στην τουρκική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αντίστοιχα. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου του τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών σπουδών, του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πολιτική συγκρότηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας καθώς και στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Loader