Η παραλία μας καταστρέφεται, διαμαρτύρονται πολίτες στη Λεμεσό

Η παραλία μας καταστρέφεται, διαμαρτύρονται πολίτες στη Λεμεσό

Η παραλία μας καταστρέφεται, διαμαρτύρονται πολίτες στη Λεμεσό
«Συμβαίνει σήμερα στην πόλη μας, στη θάλασσά μας»

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, τον δικό της Βρωμαϊκό κόλπο φαίνεται να αποκτά με ταχείς ρυθμούς και η Λεμεσός.

Βίντεο που ανέβασε σήμερα η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λεμεσού για τα Ψηλά Κτήρια δείχνει να τοποθετούνται στην Ακτή Ολυμπίων αγωγοί που με μαθηματική ακρίβεια πρόκειται να μετατρέψουν το νερό της θάλασσας σε ακατάλληλο για κολύμβηση.

Γράφει η Πρωτοβουλία:

«Συμβαίνει σήμερα στην πόλη μας, στη θάλασσα μας. Μολύνεται ο τόπος κι εμείς καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουν τοποθετήσει αγωγούς με τους οποίους θα ρίχνουν τα απόνερα των "πύργων" μέσα στη θάλασσα που κολυμπούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε παθητικά την καταστροφή της Λεμεσού; Ντροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που εγκρίνει σχέδια για την καταστροφή της».


Όπως υποδεικνύεται από έναν συνδυασμό πολύ ανησυχητικών ενδείξεων και παραγόντων, αν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά αντισταθμιστικά μέτρα από την πολιτεία και τους αρμοδίους, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, - σε δύο περίπου χρόνια υπολογίζουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές- η θάλασσα στη Λεμεσό δεν θα κολυμπιέται πια, μας δήλωνε πρόσφατα στο Impossible Works η Πρόεδρος του Ομίλου.

«Ορισμένοι το εξέλαβαν ως υπερβολή, βρισκόμαστε όμως πράγματι στην τελική ευθεία σε σχέση με τη θάλασσα στη Λεμεσό. Αν υπολογίσουμε ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μόνο μεγάλες αναπτύξεις και το νερό έχει ήδη παρουσιάσει αρκετή θολούρα και πολλά προβλήματα αναφορικά με το οικοσύστημα, σκεφτείτε τί θα συμβεί όταν οι αναπτύξεις γίνουν δεκάδες. Η θολούρα που κατ’ εξακολούθηση συσσωρεύεται μέσα στο νερό θα καταστρέψει τη θάλασσα».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Loader