40 εθελοντές καθάρισαν χθες Κυριακή το δάσος του Μαχαιρά

40 εθελοντές καθάρισαν χθες Κυριακή το δάσος του Μαχαιρά

40 εθελοντές καθάρισαν χθες Κυριακή το δάσος του Μαχαιρά
Mια όμορφη και ενθαρρυντική πρωτοβουλία των Καιρόφιλων Κύπρου σε συνεργασία με το KitasWeather και το Τμήμα Δασών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία η πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της εκστρατείας Καθαρισμού και Συντήρησης Μονοπατιών της Φύσης, στα δάση της Κύπρου μας, την οποία συνδιοργανώνουν οι Καιρόφιλοι Κύπρου, το Kitasweather και το Τμήμα Δασών.

Ομάδα περίπου 40 εθελοντών συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Μαχαιρά και ξεναγήθηκαν από τους δασικούς υπαλλήλους Κυριάκο Κακουλλή, Ιωάννη Παύλου και Γιώργο Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση των τριών δασικών λειτουργών, περπάτησαν στο μονοπάτι «Δύο Μούττες», προβαίνοντας παράλληλα στον καθαρισμό του.

Αφού ολοκληρώθηκε η εργασία, όλη η ομάδα συγκεντρώθηκε ξανά στο χώρο του Πάρκου, όπου προσφέρθηκε γεύμα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του WeatherMan, η ομάδα εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Τμήμα Δασών και στους συνοδηγούς τους δασικούς λειτουργούς για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση αλλά και όλη τη στήριξη που προσέφεραν.

«Θερμές επίσης ευχαριστίες στον κύριο χορηγό της εκδήλωσης, την Nissan Cyprus Ltd (Το νέο Nissan Qashqai, τώρα με νέο κινητήρα diesel 1.7, τετρακίνητο), η οποία κάλυψε το συνολικό κόστος για την αγορά των εργαλείων και την παροχή γεύματος, και διέθεσε το καινούριο NISSAN NAVARA 4x4 για χρήση, καθώς και στους χορηγούς επικοινωνίας Kanali 6 και HouseofBrands Hob. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ κυρίως στους 40 εθελοντές που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και έδωσαν το παρόν τους στη χθεσινή πρώτη αποστολή» .

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί με τον καθαρισμό και συντήρηση και άλλων Μονοπατιών της Φύσης, τα οποία θα καθοριστούν σε πλήρη συντονισμό με το Τμήμα Δασών.

Η ομάδα θα προβεί σε σχετική ενημέρωση για τη δεύτερη σχετική αποστολή που θα διοργανωθεί.

Loader