Οχι πια «αμαρτωλή συνουσία» το ομοφυλόφιλο σεξ στις Ινδίες

Οχι πια «αμαρτωλή συνουσία» το ομοφυλόφιλο σεξ στις Ινδίες

Οχι πια «αμαρτωλή συνουσία» το ομοφυλόφιλο σεξ στις Ινδίες
Μα στην αυτοκρατορία του διαλογισμού συμβαίνουν τέτοια

To Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ακύρωσε τον νόμο περί απαγόρευσης του ομοφυλοφιλικού σεξ, σε μία απόφαση που σκόρπισε χαμόγελα ελπίδας.

Ο έρωτας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρείτο ταμπού στη συντηρητική Ινδία και επανήλθε ως ποινικό αδίκημα στη νομοθεσία της χώρας το 2013, μετά από τέσσερα χρόνια αποποινικοποίησης.

Η απόφαση περί άρσης της αποποινικοποίησης πάρθηκε ομόφωνα από τους πέντε δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, σύμφωνα με το Reuters.

«Οποιαδήποτε συναινετική σεξουαλική σχέση ανάμεσα σε δύο ενήλικες - ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι ή λεσβίες - δεν μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματική», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας, Ντίπακ Μίσρα, μετά την ανάγνωση της απόφασης.

Πριν από τη σημερινή απόφαση-σταθμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ομοφυλόφιλο σεξ τιμωρούνταν με κάθειρξη έως 10 ετών.

«Χάρη σε όλους όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στο χειρότερο είδος προκατάληψης, αυτή είναι μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, έγραψε στο Twitter το Meenakshi Ganguly, διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Watch της Νότιας Ασίας.

Οι δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση, ανέφεραν ότι οι ομοφυλόφιλοι στην Ινδία ζούσαν μέσα στον φόβο.

Ο νόμος, που ήταν γνωστός ως «Τμήμα 377» απαγόρευε την «αμαρτωλή συνουσία ενάντια στη φυσική τάξη με οποιονδήποτε άνδρα, γυναίκα ή ζώο» - φράση που ερμηνευόταν ως αναφορά στο ομοφυλοφιλικό σεξ.

Πηγή: Reuters και HuffPost Greece

Loader