Για σκηνές κατακλυσμού ενόψει τυφώνα Φλόρενς προετοιμάζονται στις ΗΠΑ

Για σκηνές κατακλυσμού ενόψει τυφώνα Φλόρενς προετοιμάζονται στις ΗΠΑ

Για σκηνές κατακλυσμού ενόψει τυφώνα Φλόρενς προετοιμάζονται στις ΗΠΑ
«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο έτοιμοι» τουιτάρει ο Orange Man

Το καταστροφικότερο εδώ και δεκαετίες φαινόμενο εκτιμούν οι αρχές πως θα είναι ο τυφώνας Φλόρενς, με διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλης κλίμακας πλημμύρες να θεωρούνται βέβαιες.

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης αφορούν 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νότια, τη Βόρεια Καρολίνα και την Βιρτζίνια. Οι τρεις αυτές πολιτείες είναι οι περισσότερο απειλούμενες από τον κυκλώνα Φλόρενς που κατευθύνεται προς τα δυτικά και τα βορειο-δυτικά με ταχύτητα 28 χλμ/ώρα και αναμένεται να πατήσει αύριο στις αμερικανικές ακτές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

«Πρόκειται για έναν ισχυρό κυκλώνα που θα πλήξει της ακτές της Καρολίνα, τέτοιο που οι κάτοικοι έχουν να δουν εδώ και δεκαετίες», δήλωσε αξιωματούχος της Fema στην Ουάσινγκτον.

Ο πληθυσμός θα πρέπει να περιμένει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε κτίρια, δρόμους και γέφυρες, καθώς και μεγάλης κλίμακας πλημμύρες, καταστροφές που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσουν θύματα, προειδοποίησε.

Μετά τις τρεις παράλιες πολιτείες και το Μέριλαντ, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τον φόβο πλημμυρών και κατολισθήσεων , καθώς το έδαφος έχει ήδη απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Loader