Θεούληδες Ιρλανδοί, απαγόρευσαν την είσοδο σε ομοφοβικό πάστορα

Θεούληδες Ιρλανδοί, απαγόρευσαν την είσοδο σε ομοφοβικό πάστορα

Θεούληδες Ιρλανδοί, απαγόρευσαν την είσοδο σε ομοφοβικό πάστορα
Στο παρελθόν ο Άντερσον έχει υποστηρίξει «την εξόντωση των LGBT+ ανθρώπων»

Ένας Αμερικανός χριστιανός πάστορας, γνωστός για τις ομοφοβικές του απόψεις, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ιρλανδία.

Ο Στίβεν Άντερσον είχε προγραμματίσει ταξίδι στο Δουβλίνο για να πραγματοποιήσει κήρυγμα στις 26 Μαίου, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Τσάρλι Φλάναγκαν προχώρησε στο ασυνήθιστο μέτρο να του απαγορέψει την είσοδο στη χώρα. Εκτός από το κήρυγμα μίσος κατά των ομοφυλοφίλων, ο Άντερσον έχει κατηγορηθεί και ως αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης ήρθε ύστερα από διαδικτυακή καμπάνια της ομάδας Changing Attitude, μιας χριστιανικής οργάνωσης που αγωνίζεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Η καμπάνια συγκέντρωσε πάνω από 14.000 υπογραφές οι οποίες ζητούσαν από την κυβέρνηση να απαγορέψει την είσοδο στη χώρα. Η οργάνωση ανέφερε πως στο παρελθόν ο Άντερσον έχει «υποστηρίξει την εξόντωση των LGBT+ ανθρώπων».

O υπουργός επιβεβαίωσε την απαγόρευση εισόδου στον Άντερσον στη βάση του νόμου για την μετανάστευση που ισχύει από το 1999 και πρόσθεσε πως χρησιμοποίησε την αρμοδιότητα του «υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Στο παρελθόν ο πάστορας έχει πει πως προσεύχεται για τον θάνατο του Μπάρακ Ομπάμα. Επίσης έχει επαινέσει διαδικτυακά τον ένοπλο που σκότωσε 49 ανθρώπους σε LGBTQ+ κλαμπ στο Ορλάντο, το 2016. Την ίδια χρονιά ο Άντερσον απελάθηκε από την Μποτσουάνα της Αφρικής, ύστερα από συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στην οποία ανέφερε πως «όλοι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να δολοφονηθούν».

Πηγή

Loader