Ιταλία και Γαλλία έχουν θεματάκι με τα ηλεκτρικά πατίνια

Ιταλία και Γαλλία έχουν θεματάκι με τα ηλεκτρικά πατίνια

Ιταλία και Γαλλία έχουν θεματάκι με τα ηλεκτρικά πατίνια
Στο Μιλάνο έχουν απαγορευτεί

Η τρέλα με τα ηλεκτρικά πατίνια ασφαλώς και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αντίθετα, έχει εξαπλωθεί σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Μπορεί οι χρήστες των πατινιών να έχουν βρει ένα εναλλακτικό μέσο να μετακινηθούν στην πόλη, ωστόσο στην Ιταλία και τη Γαλλία τα προβλήματα με την κυκλοφορία τους έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως η πόλη του Μιλάνο αποφάσισε την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε ηλεκτρικά πατίνια. Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά στις εταιρίες που νοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, ώσπου να υπάρξει μια καθολική και αποτελεσματική ρύθμιση για την κυκλοφορία τους.

Στις αρχές του Ιουνίου, η Ιταλία είχε επιβάλει την υποχρεωτική κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών σε πεζοδρόμους και χώρους που είναι κατασκευασμένοι για πεζούς και ποδηλάτες, καθώς και σε οδικό δίκτυο όπου το όριο ταχύτητας παραμένει τα 30χλμ/ω. Ωστόσο, η νομοθεσία αυτή όριζε πως επαφίετο σε κάθε τοπική αρχή να εξειδικεύσει τους κανόνες που αφορούν στην κυκλοφορία των πατινιών.

Το Μιλάνο είχε νωρίτερα απαγορεύσει την κίνηση στα πεζοδρόμια, ενώ επέβαλε και πρόστιμο 26 ευρω σε όσους παρέβαιναν το νόμο. Ωστόσο, στην ιταλική πόλη σημειώθηκε ατύχημα, με πεζό να τραυματίζεται όταν ηλεκτρικό πατίνι τον έριξε στο έδαφος.

Πηγή

Loader