Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο

Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο

Διαβάσαμε και προτείνουμε

Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο
4 ξεχωριστές προτάσεις γι' αυτές τις γιορτές

Χάρης Βλαβιανός, «Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ» Μετά το αποτυχημένο «Πραξικόπημα της Μπυραρίας», ο Χίτλερ βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή (1923-1924), όπου και γράφει το περιβόητο «Ο Αγών μου». Αυτή την περίοδο ανασυνθέτει ο Βλαβιανός μέσα από το «κρυφό» ημερολόγιο του ανθρώπου, που σφράγισε την ιστορία του 20ου αιώνα. Ως ιστορικός ο συγγραφέας συνδυάζει τα γεγονότα της εποχής με την προσωπικότητα του Χίτλερ, δίνοντάς μας εκφάνσεις του χαρακτήρα και των ιδεών του, που αργότερα θα εφαρμοστούν με την άνοδό του στην εξουσία.

Αύγουστος Κορτώ, «Μικρό χρονικό τρέλας» Αυτοβιογραφικό το νέο μυθιστόρημα του Κορτώ, περιγράφει την περίοδο της τρέλας του, την απόγνωση της κατάθλιψης και τη σύντομη νοσηλεία του. Το θέμα του βιβλίου είναι αρκετά ενδιαφέρον, περιγράφει το ψυχωτικό του επεισόδιο. Μέσα από το χιούμορ και την αμεσότητα, που τον διακρίνει ως συγγραφέα, ξορκίζει τα στενάχωρα και τα αντικαθιστά με την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Jo Nesbø, «Η νυχτερίδα» Ο Χάρι Χόλε έχει γίνει πλέον ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες αστυνομικών μυθιστορημάτων. «Η Νυχτερίδα», είναι το πρώτο βιβλίο, που εμφανίζεται ο ντετέκτιβ και μας δίνει το στίγμα του. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε τον Χάρι από μεταγενέστερα βιβλία. Είναι ενδιαφέρον, εκτός από την γραφή του Nesbø και το σασπένς της πλοκής του μυθιστορήματος, να έρθετε σε επαφή με ένα νεότερο ηλικιακά Χάρι Χόλε και να ανακαλύψετε από πού άρχισαν όλα.

Τζιάνι Ροντάρι, «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» Είναι γνωστό, πώς μια ιστορία έχει αρχή, μέση και τέλος. Τι γίνεται, όμως, όταν μια ιστορία έχει τρεις διαφορετικούς επιλόγους; Ο Ροντάρι, μέσα από τις μικρές του ιστορίες, μας δίνει αυτή την επιλογή, να διαλέξουμε το δικό μας τέλος, ακόμη και να φανταστούμε το δικό μας. Μπορεί να θεωρείται παιδικό βιβλίο, αλλά σίγουρα θα διασκεδάσει και τους μεγαλύτερους ηλικιακά.

Loader