Άθλιες οι συνθήκες κράτησης των σκύλων στο Γέρι

Άθλιες οι συνθήκες κράτησης των σκύλων στο Γέρι

Άθλιες οι συνθήκες κράτησης των σκύλων στο Γέρι
Σύμφωνα με καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα

**Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι καταδικάζει δημόσια τον Δήμο Γερίου για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης εγκαταλελειμμένων σκύλων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υποσιτισμένοι σκύλοι βρίσκονταν μέσα σε υποστατικά (ιδιωτικά), τα οποία δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές και πέθαναν μέσα σε θερμοκρασίες 40 βαθμούς, χωρίς νερό και χωρίς φροντίδα.

Στην ανακοίνωσή του, το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε από πολίτη στην Αστυνομία και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και καλεί άμεσα τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών όπως διεξαγάγει έρευνα.

Ταυτόχρονα, ζητά από την Αστυνομία να εξετάσει άμεσα την υπόθεση "μιας και ο πολίτης ήδη το έχει καταγγείλει χωρίς να έχει αποτέλεσμα", ενώ σημειώνει πως αναμένει άμεσα απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα επανέλθει ακόμα πιο έντονα εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδοθούν οι ευθύνες είτε από την ίδια την νομοθεσία είτε από τους πολίτες για την κατάντια αυτή και θα ’χουν και δίκαιο», καταλήγει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανθρωπότητα έχει εξαλείψει το 60% των ζώων του πλανήτη

Loader