Καταπολεμώντας την ομοφοβία και την τρανσφοβία στα σχολεία μας

Καταπολεμώντας την ομοφοβία και την τρανσφοβία στα σχολεία μας

Καταπολεμώντας την ομοφοβία και την τρανσφοβία στα σχολεία μας
Να και μια ημερίδα στην οποία αξίζει να παν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Καταπολέμησης του Ομοφοβικού και Τρανσφοβικού Εκφοβισμού, το οποίο έχει συσταθεί ως πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΗΟΜΒΑΤ, διοργανώνεται Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας τον Ομοφοβικό και Τρανσφοβικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από τις 8:30 μέχρι τις 13:30.

Χαιρετισμό εκ μέρους των φορέων του Δικτύου Hombat θα απευθύνει ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας του πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα περιλαμβάνει επιπρόσθετες ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενίσχυση των προσπαθειών καταπολέμησης των στερεοτύπων και μύθων που αφορούν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, μέσα από την ευαισθητοποίηση και την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων σε εκπαιδευτικούς και σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

(link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfN5JLRwMk6VAd0m2jk4VTAnAEeRdbaeUeklyJFcxQiyamxFA/viewform text: Εγγραφές popup:yes)

Το Δίκτυο συναποτελούν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τα γραφεία Επιτρόπων Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το πανεπιστήμιο Frederick, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου και το ερευνητικό κέντρο CARDET.

Loader