Κουκλάκι μπουτίκ ξενοδοχείο άνοιξε στην Πόλη Χρυσοχούς

Κουκλάκι μπουτίκ ξενοδοχείο άνοιξε στην Πόλη Χρυσοχούς

Κουκλάκι μπουτίκ ξενοδοχείο άνοιξε στην Πόλη Χρυσοχούς
Καλό το ντεκατάνς στην περιοχή αλλά θέλαμε και κάτι τέτοιο

Μακριά απ’ τη βαβούρα και την υπερβολική τουριστικοποίηση των ανατολικών παραλίων, η ευρύτερη παραθαλάσσια περιοχή Πόλης, Λατσιού και Ακάμα ανέκαθεν αποτελούσε ιδανικό προορισμό για όλους όσοι αναζητούσαν ήρεμες και πιο «εναλλακτικές» διακοπές.

Παρά την αδιαμφισβήτητη γοητεία της περιοχής και την άγρια φυσική της ομορφιά, η πραγματικότητα ήταν πως το σύγχρονο και πιο μοντέρνο στοιχείο απουσίαζε. Ήταν μια περιοχή που είχε μείνει λίγο πίσω στον χρόνο, κάθε φορά που πήγαινες ήταν λες και επέστρεφες στα νάιντις. Γοητευτικό απ’ τη μία, ολίγον τι ξεπερασμένο απ’ την άλλη.

Το Polis 1907, ένα ολοκαίνουριο μπουτίκ ξενοδοχείο που μόλις λειτούργησε στην Πόλη Χρυσοχούς, είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως η δημοφιλής περιοχή αλλάζει.

Το νέο κομψό απόκτημα της Louis Hotels ανοίγει επίσημα τις πόρτες του την Πρωτομαγιά και θα λειτουργεί μέσα σε ένα διατηρητέο κτίριο - διαμάντι, το οποίο είχε κτιστεί 112 χρόνια πριν, με τοπική πέτρα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Βρίσκεται στο κέντρο - κέντρο της πλατείας στην Πόλη Χρυσοχούς και συνδυάζει αψεγάδιαστα τη διακριτική πολυτέλεια με την παράδοση. Κατά τη διάρκεια της αιωνόβιας ζωής του, το αρχοντικό, που πρωτοάνοιξε την πόρτα του το 1907, φιλοξενούσε αρχικά εύπορη οικογένεια της περιοχής, στην πορεία είχε γίνει το Γυμνάσιο της Πόλης ενώ για αρκετά χρόνια (μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα) λειτουργούσε ως αγορά.

Το αιωνόβιο, σούπερ αρχοντικό ανακαινίστηκε πλήρως κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα και είναι πια πανέτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες.

Η ανακαίνιση περιλαμβάνει τη μετατροπή του ισογείου σε ένα ολοήμερο εστιατόριο και μπαρ, που προσφέρεται για πρόγευμα και brunch το πρωί, καφέ και αρτοπαρασκευάσματα στον κήπο ολοήμερα και ασιατική κουζίνα από την γνωστή αλυσίδα Akakiko Japanese Fusion, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 23.00 το βράδυ, συνεχόμενα.

Σε ό,τι αφορά στον πάνω όροφο του αρχοντικού, πέρα απ΄ τον εντυπωσιακά φαρδύ διάδρομο, εδώ βρίσκονται οι τέσσερις δίκλινες σουίτες και οι δύο superior. Δίχως αμφιβολία, αποτελούν το πιο ενδιαφέρον part του μπουτίκ ξενοδοχείου.

Διαφορετικά διακοσμημένα το καθένα, τα έξι συνολικά δωμάτια του ξενοδοχείου προσφέρουν όλα ανεξαιρέτως πολύ ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά και σχέδια χρωμάτων, διατηρούν μια σύνδεση με τον κυπριακό πολιτισμό σε μια πιο μινιμαλιστική διακόσμηση.

Φανταστικός είναι και ο εξωτερικός χώρος του Polis 1907, ο οποίος έχει μετατραπεί σε κήπο όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν περιτριγυρισμένοι από κυπριακά φυτά, βότανα, δέντρα και άλλα φυσικά στοιχεία.

Σωστή επιλογή αποδεικνύεται και η λειτουργία στον χώρο του γιαπωνέζικου εστιατορίου Akakiko, αφού, πέρα απ’ την εγγυημένη ποιότητά του στο φαγητό, στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Το πάντρεμα του γιαπωνέζικου στοχείου με τις παραδοσιακές κυπριακές καμάρες προσδίδει μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία στον χώρο ενώ σημαντικό είναι να πούμε πως την επιμέλεια του μενού την έχει ο Κωσνταντίνος Λαζάρου, ένας νέος τόπακας της περιοχής, αποτελώντας έτσι εγγύηση για επιτυχία.

Να πούμε τέλος πως λογικότατες είναι και οι τιμές για διαμονή, αφού για μια σουίτα κυμαίνονται από 90 σε 120 euros.

H επένδυση στο Polis 1907 εντάσσεται στην πολιτική της Louis Hotels για προώθηση εναλλακτικού τουρισμού μέσω του οποίου προβάλλεται η κυπριακή παράδοση και φιλοξενία.

Loader