Σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό, έλεγε ο Μητσοτάκης το 1993

Σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό, έλεγε ο Μητσοτάκης το 1993

Σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό, έλεγε ο Μητσοτάκης το 1993
10 χρόνια μετά τη λύση του κυπριακού θα έχει φύγει κι ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, μας έλεγαν στην Κύπρο το 2004

Χαρούμενο νέο έτος 2018 να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο κάνοντας δύο απαραίτητα throwbacks, καθώς φρεγάτες και πολεμικά ναυτικά κάνουν τις βολτούδες τους στη θάλασσα νότια της Κύπρου και προετοιμάζονται για ασκήσεις με πραγματικά πύρα.

«Το όνομα που θα λάβει η ΠΓΔΜ δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια» δήλωνε το 1993 ο Μητσοτάκης ο γηραιότερος.

Ο μακαρίτης έκανε αυτή τη δήλωση μια μέρα μετά το αίτημα του τότε προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Έλληνες για το όνομα της γείτονος. Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το 1992 είχε γίνει μάλιστα σαν σήμερα, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου του 1992 και σ’ αυτό συμμετείχαν προσωπικότητες όπως η κορασίδα του Μήτσος, Ντόρα.

25 χρόνια μετά ο μακαρίτης μάλλον έπεσε λίγο έξω στις προβλέψεις του αφού οι παρακάτω δύο φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγες μέρες πριν (2018 να υπενθυμίσουμε) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στα φετινά συλλαλητήρια συμμετείχαν ασφαλώς τα παιδιά που διαχρονικά στηρίζουν τέτοια ιβέντς, με τη διαφορά πως σήμερα έχουν γίνει τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. A, στο φετινό συλλαλητήριο συμμετείχε επίσης ο Μίκης.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δέκα χρόνια μετά τη λύση του Κυπριακού θα έχει φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, λεγόταν από υποστηρικτές της λύσης στην Κύπρο παραμονές του δημοψηφίσματος του 2004 με το γνωστό ηρωικό αποτέλεσμα.

Ας διαβάσουμε τώρα ξανά για τα θερμά νερά στην Ανατολική Μεσόγειο. #monomprosta #pamekala #kalinixta #australia #canada

Loader