Μάθε τι συμβαίνει με την AvantGarde

Μάθε τι συμβαίνει με την AvantGarde

«Τύπου» editorial

Μάθε τι συμβαίνει με την AvantGarde
Πώς μεταμορφώνεται σε μορφή, εμφάνιση και θεματολογία

Η πολιτική ορθότητα είναι ο νέος φασισμός είπε και ελάλησε όταν είχε έρθει στην Κύπρο η Πάολα το είδωλο, αναφερόμενη στους αγέλαστους new age σεμνότυφους –από τα γράμματα και τις τέχνες κυρίως- που στην επιτηδευμένη προσπάθεια τους να μη θίξουν και να μην προσβάλλουν τίποτα και κανέναν, γίνονται μπλαζέ και λογοκρίνουν.

Στο μεταξύ, πέρα απ’ το να είσαι πάντα ο εαυτός σου, ο Κέρμιτ ο Βάτραχος και το Αγόρι το Ροζ σε θέλουν επίσης και να μην παίρνεις ποτέ πολύ σοβαρά τον εαυτό σου.

Και κάπως έτσι μεταμορφώνεται η θεματολογία της νέας και διαδικτυακής σου AvantGarde, η οποία θα επιχειρήσει να επικεντρωθεί σε θεματάκια σατιρικά, ανάλαφρα και θετικά μα σε καμία περίπτωση απόλυτα, «ξερολιστικά» και πέραν του δέοντος προσβλητικά.

Eφημερίδα πρότυπο στην κατηγορία της, η έντυπη και ρομαντική AvantGarde Free Press διανεμόταν δωρεάν σε παγκύπρια και μηνιαία βάση από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016 (στην κατηγορία ISSUES μπορείς να βρεις τα έντυπά μας σε pdf. Αγαπήθηκε θερμά και απέκτησε φανατικούς followers όπως τη γλυκούλα τη Μαρίνα, που στο άκουσμα της είδησης πως επανακυκλοφορούμε μας έστειλε φωτογραφίες στο Facebook inbox μας από τη μακροχρόνια συλλογή της.

Για λόγους καλούς, γνωστούς και χιλιοειπωμένους, αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν την εφημερίδα έντυπη. Τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε. Τόσο η εποχή όμως όσο και η αγορά έχουν αλλάξει, όσο μπορείς και δεν μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουμε και εμείς οι out of the closet ιντερνετάκιες που στην εποχή του low attention span, πιστεύουμε πολύ περισσότερο στη δύναμη και στην επίδραση ενός multimedia website.

Από το αρτίστικο, niche και ρομαντζέ στοιχείο που ενδιέφερε την εφημερίδα στην έντυπη και μηνιαία της μορφή, τώρα η θεματολογία ανοίγεται, επικαιροποιείται και τρολοποιείται, προσαρμοζόμενη στις καθημερινές πια και όχι μηνιαίες ανάγκες μιας ιντερνετικής αρένας με εντελώς διαφορετικούς κανόνες παιχνιδιού.

Σχεδιαστικά πάντως οι gangstas της Design Temple έχουν κάνει σούπερ δουλειά παραδίδοντας μας ένα σάιτ σένιο. Kαθαρό, μίνιμαλ, παιχνιδιάρικο, user friendly.

Το όλο σκηνικό παρουσιάζει γενικώς, εκτιμούμε, μεγάλη προοπτική, αφού η ψηφιακή σου Avant δεν βγαίνει στην αβυσσώδη αυτή διαδικτυακή αρένα μόνη και έρημη αλλά ως το ένατο σε σειρά σάιτ (μάθε για τα υπόλοιπα εδώ ενός κορυφαίου και ταχύτατα αναπτυσσόμενου online δημοσιογραφικού ομίλου της Κύπρου, της Digital Tree E-Publishers.

Ίσως βέβαια και κάποιοι να μας αντιπαθήσουν αφού δεν θα είμαστε intellectual enough καλύπτοντας αρκετό Καστοριάδη, Βίλχελμ Ράιχ και Point Centre of Contemporary Art . Άλλα πιο πολιτικοποιημένα παιδιά εκεί έξω μάλλον δεν θα μας παν γιατί αντί να ασχολούμαστε με τους καθημερινούς αγώνες της βιοπάλης, τα συνδικάτα (και τους μασόνους κάποιοι θα προσέθεταν) «θα είμαστε ακόμη μια αλαφρόμυαλη και lifestyle χιπστερόφυλλάδα τύπου free press».

Καλή καρδιά και καλά κρασιά. Υπάρχουν μπόλικα άλλα σάιτς, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, που μπορούν να ικανοποιήσουν ολονών μας τις ανάγκες.

Και επειδή από ρομαντικοί γινόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο κυνικοί, μιας και σχέση με την πραγματικότητα θέλουμε να έχουμε, όπως επίσης και επειδή σκεφτόμαστε αρκετά marketing-wise, αφού είτε σου αρέσει είτε όχι έτσι το βγάζουμε το ψωμί μας -αν έχεις να προτείνεις άλλο τρόπο να υπάρχουμε, please do so- να σου πούμε επίσης πως αναρτήσεις της νέας AvantGarde θα κοινοποιούνται και από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες της Digital Tree, με εκατοντάδες χιλιάδες followers συνολικά και με μέσο όρο περισσότερα από 17.000.000 page views τον μήνα.

La Vita è Bella συνεπώς και Arrivederci Roma.

Loader