Μυστήριο με γκράφιτι στη Βενετία που ίσως είναι του Banksy

Μυστήριο με γκράφιτι στη Βενετία που ίσως είναι του Banksy

Μυστήριο με γκράφιτι στη Βενετία που ίσως είναι του Banksy
Το «Naufrago bambino» (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) εμφανίστηκε ξαφνικά στον τοίχο ενός σπιτιού

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα μικρό παιδί με σωσίβιο να κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι της Βενετίας και πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για έργο του Banksy.

Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» (παιδί που επέζησε του ναυαγίου) και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο που τον δείχνει να παριστάνει και καλά τον πλανόδιο πωλητή στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

ΔΕΣ: Ο Βanksy δημοσίευσε βίντεο που τον δείχνει να στήνει πάγκο σε δρόμο στη Βενετία

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy, παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Ιταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

Loader