Να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά προτείνει ο Ερντογάν

Να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά προτείνει ο Ερντογάν

Να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά προτείνει ο Ερντογάν
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του

Με μία στοχευμένη συνέντευξη ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε την πολιτική συμβιβασμού και παραχωρήσεων στα εθνικά θέματα που ασκεί τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση Τσίπρα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγια-Σοφιά σε τζαμί. Ο Ερντογάν, κάνοντας για μία ακόμη φορά επίδειξη ισχύος, καταδεικνύει πως δεν λογαριάζει οποιαδήποτε κίνηση «καλής θέλησης» από την ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας το διαχρονικό του δόγμα πως τίποτα δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο στις διεκδικήσεις του και πως το πάνω χέρι στις διμερείς σχέσεις το έχει εκείνος.

Ειδικότερα:

Ζήτημα μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τέμενος, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER, παρά το γεγονός ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τη σχετική προσφυγή της τουρκικής Ένωσης Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τις εκλογές, ίσως η είσοδος στην Αγια-Σοφιά γίνει δωρεάν.

«Μπορούμε να ανοίξουμε την Αγια-Σοφιά όχι ως μουσείο, αλλά ως τζαμί», δήλωσε.

(embed: https://twitter.com/anadoluajansi/status/1109908231877521409?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1109908231877521409&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tanea.gr%2F2019%2F03%2F24%2Fworld%2Fto-eyxaristo-erntogan-se-katrougkalo-tzami-i-agia-sofia%2F)

Πηγή

Loader