Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα στην Πάφο η (μόλις πέντε μηνών) Αφροδίτη

Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα στην Πάφο η (μόλις πέντε μηνών) Αφροδίτη

Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα στην Πάφο η (μόλις πέντε μηνών) Αφροδίτη
Η μικρή φώκια πιάστηκε μάλλον σε δίκτυα ψαράδων

Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα το πρωί η διάσημη Αφροδίτη, η γέννηση της οποίας γέμισε με χαρά και ελπίδα για την αναπαραγωγή της προστατευόμενης μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο.

Η μικρή φώκια πέντε μόλις μηνών, βρέθηκε νεκρή σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πάφο και τη Χλώρακα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι η μικρή φώκια πιάστηκε σε δίκτυα ψαράδων στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Πάφου. Τη φώκια εντόπισαν νεκρή μέσα στη θάλασσα ψαράδες και την μετέφεραν έξω στη στεριά.

Στη φώκια θα διενεργηθεί νεκροψία η οποία θα πραγματοιηθεί από ειδικούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας.

Να σημειωθεί ότι η μικρή φώκια εθεάθη αρκετές φορές στο Λιμανάκι με το Τμήμα Αλιείας να εκφράζει τις ανησυχίες του για την ασφάλειά της. Τη φώκια εντόπισαν νεκρή μέσα στη θάλασσα ψαράδες και την έβγαλαν έξω στη στεριά.

Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξει η νεκροψία, η οποία θα διενεργηθεί από ειδικούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας.

Το Τμήμα Αλιείας μετά τις εξειδικευμένες ιστολογικές και παθολογικές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν αλλά και την νεκροψία θα διευκρινήσουν τις συνθήκες θανάτου της μικρής Αφροδίτης που μάλλον προήλθε απο ασφυξία λόγω του εγκλωβισμού της σε δίκτυα ψαράδων.

«Yποδεχόμαστε την Αφροδίτη με μεγάλη συγκίνηση και χαρά αλλά και ευθύνη για την προστασία της!» τουίταρε τον Φεβρουάριο το Υπουργείο Γεωργίας ...

Loader