Ο δήμος Αγίας Νάπας θα φυτέψει 15 χιλιάδες δέντρα

Ο δήμος Αγίας Νάπας θα φυτέψει 15 χιλιάδες δέντρα

Ο δήμος Αγίας Νάπας θα φυτέψει 15 χιλιάδες δέντρα
Το πιο basic πράμα που έπρεπε να είχαν κάνει ('χίλια' χρόνια πριν) όλες οι πόλεις, πολύ πριν τις μαρίνες, τα malls και τα wifi zones

Το φύτεμα 15 χιλιάδων δέντρων εντός της επόμενης διετίας ανακοίνωσε ο δραστήριος δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και μας κάνει να πιστεύουμε πως υπάρχει ελπίδα! Μπορούμε να αρχίσουμε τέλος πάντων να πιστεύουμε στα αυτονόητα, είχαμε πάψει.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μελέτη που έκανε ο Δήμος μέσω της οποίας ζητήθηκε από ντόπιους και τουρίστες να αξιολογήσουν την πόλη της Αγίας Νάπας σε θέματα καθαριότητας, παραλιών, πολιτιστικών και πρασίνου. Η ανταπόκριση για περισσότερο πράσινο ήταν καθολική, είπε ο δραστήριος δήμαρχος, ο οποίος αμέσως μετά προσέλαβε ειδικούς που του έφτιαξαν ένα ολοκληρωμένο πλάνο δεντροφύτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με το πλάνο που τίθεται σε εφαρμογή, μερικά γέρικα και ταλαιπωρημένα δέντρα θα αντικατασταθούν ενώ πολλά καινούρια πρόκειται να φυτευτούν. Θα προτιμηθούν φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή, όπως το καλαμπόκι, η πικροδάφνη, η ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Loader