Ο Κιμ το πάτησε το κουμπί

Ο Κιμ το πάτησε το κουμπί

Ίσως να πρέπει να σταματήσουμε να τον προκαλούμε

Ο Κιμ το πάτησε το κουμπί
The end is near και όλα τα σχετικά

Μετά από τις απανωτές προκλήσεις σε όλο το ίντερνετ, τύπου «Κιμ, πάτα το» και τα παρόμοια, ο Κιμ το πήρε σοβαρά και πάτησε το κουμπί και βασικά ok, πείτε στους δικούς σας πως τους αγαπάτε γιατί έρχεται το τέλος.

Η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε σήμερα ότι διεξήγαγε χθες μια δοκιμή ενός νέου, διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος είναι ικανός να φέρει μια «μεγάλη πυρηνική κεφαλή» και πρόσθεσε ότι επαληθεύτηκε η επιτυχής επανείσοδός του στην ατμόσφαιρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο γνωστός Κιμ Το Καπελάκι, δήλωσε ότι η επιτυχής δοκιμή ολοκληρώνει τις δυνατότητες του στρατηγικού οπλοστασίου της χώρας, που πλέον συμπεριλαμβάνει ατομικά όπλα, βόμβες υδρογόνου και ICBM, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ την εγκατάλειψη αυτού του οπλοστασίου ωσότου η Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει την εχθρική πολιτική της έναντι της Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Αν καταλάβατε καλά, περιμένουμε τώρα να μας σώσει ο Πορτοκαλί Πλανητάρχης. Ναι... Ok…

Ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν για την ημέρα της εθνικής τους εορτής, μπορεί να πλήξει την Αλάσκα, σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς.

Η απόκτηση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου χαρακτηρίζεται ορόσημο για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, το οποίο έχει ήδη διεξαγάγει πέντε πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει ένα μικρό οπλοστάσιο ατομικών όπλων. Ένα μικρό, όμως, έτσι. Μόνο την Γη μπορεί να διαλύσει.

Μένει ωστόσο να φανεί αν η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παραγάγει μια μικρού μεγέθους πυρηνική κεφαλή και να την προσαρμόσει σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και να αποκτήσει την τεχνολογία που θα εγγυάται ότι θα μπορεί να κάνει επιτυχή επανείσοδο στην ατμόσφαιρα.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας και αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας», σύμφωνα με δηλώσεις που το KCNA απέδωσε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χρησιμοποιώντας πλάγιο λόγο. Η σύγκρουση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον πλέον εισέρχεται στην «τελική της φάση», προειδοποίησε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να διακόψει αμέσως και πλήρως όλες τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα πάψει να καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτές τις προκλήσεις και να συμμορφωθεί προς τις συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό συμπεριλαμβάνει τον πλήρη και άμεσο τερματισμό των δοκιμών πυρηνικών όπλων και των εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και προγραμμάτων που συνδέονται με αυτές», ανέφερε ο Γκάμπριελ σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Ο Υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μια νέα - την έκτη κατά σειρά - πυρηνική δοκιμή, μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την οποία διεξήγαγε χθες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον έκανε λόγο περί μιας «νέας κλιμάκωσης της απειλής» που εγείρει η Πιονγκγιάνγκ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου. Η δοκιμή ενός ICBM συνιστά μια νέα κλιμάκωση της (βορειοκορεάτικης) απειλής για τις ΗΠΑ, για τους συμμάχους και εταίρους μας, για την περιοχή και για τον κόσμο», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι ΗΠΑ «δεν θα αποδεχθούν ποτέ η Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο διατράνωσε ότι είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους έναντι της μεγεθυνόμενης απειλής της Βόρειας Κορέας, ενώ καταδίκασε τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε χθες η Πιονγκγιάνγκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με έντονο τρόπο την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ ήταν διηπειρωτικός, κάνοντας λόγο για μια «επικίνδυνη κλιμάκωση».

«Αυτή η ενέργεια αποτελεί μια νέα ιταμή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε ο Γκουτέρες σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών αναφορικά με την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη. Ο εκπρόσωπος τόνισε η συνεδρίαση του 15μελους ΣΑ είναι πιθανό να προγραμματιστεί για σήμερα.

Εξάλλου, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους που έπεσαν στη θάλασσα στα ανοικτά της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Loader