Ματσάκης: «Θα βάλω τα χέρια μου μέσα ... αδειάστε τις λίμνες»

Ματσάκης: «Θα βάλω τα χέρια μου μέσα ... αδειάστε τις λίμνες»

Ματσάκης: «Θα βάλω τα χέρια μου μέσα ... αδειάστε τις λίμνες»
Όπως γίνονται οι έρευνες, δηλώνει, «χάνουμε τον καιρό μας, χάνουμε χρήματα και κινδυνεύουν ζωές»

Φουέγκο βάζει με σημερινές του δηλώσεις στο Sigmalive o μάχιμος ιατροδικαστής Ματσάκης. Τα δύο σημεία που υπέδειξε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, είπε, στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί, γίνονται στα τυφλά και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των δυτών που συμμετέχουν.

«Χάνουμε τον καιρό μας και ταυτόχρονα χάνουμε και χρήματα. Καθυστερεί το έργο της διερεύνησης και βάζουμε σε κίνδυνο τους δύτες, λόγω του ότι δεν υπάρχει ορατότητα και λειτουργούν στα σκοτεινά. Ο πυθμένας της λίμνης είναι πολύ ανώμαλος, έχει λακκούβες, γκρεμούς και βρίσκονται σ΄ άμεσο κίνδυνο».

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εύρεση της τρίτης βαλίτσας ο κ. Ματσάκης, εξήγησε πως δυσκολία οφείλεται στα θολά νερά και πως ο ίδιος από την αρχή στηρίζει την άποψη ότι οι λίμνες πρέπει να αδειάσουν ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ευρημάτων.

«Μια βαλίτσα είναι πιο εύκολο να βρεθεί. Έχει συγκεκριμένο σχήμα και συγκεκριμένο όγκο και θα έπρεπε ήδη να βρεθεί. Βεβαίως υπάρχει η δυσκολία του πυθμένα που δεν είναι καθαρός. Όταν μας είπαν για το Sonar, δήλωσα ότι είναι καλό όταν το νερό είναι σχετικά καθαρό. Εάν όμως έχει λάσπη δεν μπορείς να δεις, για αυτό το λόγο λέω ότι ψάχνουν στα τυφλά. Ακόμη και την πρώτη βαλίτσα την βρήκαν κατά τύχη».

Επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι και οι δύο λίμνες πρέπει να αδειάσουν, ο κ. Ματσάκης δήλωσε πρόθυμος να βάλει τα χέρια του στα νερά της Κόκκινης Λίμνης, με σκοπό να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για τοξικό περιβάλλον.

«Επιμένω ότι πρέπει να βγει το νερό από τις λίμνες όπου γίνονται οι έρευνες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, διότι και να βρουν αυτό που ψάχνουν τώρα πάλι δεν θα είναι βέβαιοι ότι υπάρχει κάτι άλλο. Όσον αφορά την Κόκκινη Λίμνη, είπαν ότι είναι τοξικό το νερό και είναι δύσκολο να βγει. Εγώ τους προκαλώ να με αφήσουν να πάω να βάλω να χέρια μου, μέσα στο νερό της Κόκκινης Λίμνης. Ξέρω από χημεία. Δεν είναι τοξικό το περιβάλλον στην Λίμνη αλλά έχει μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένου μετάλλου. Δεν ζήτησα να το πιούμε αλλά να το αφαιρέσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εγωιστική στάση».

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε γύρω στις 17.30 το απόγευμα σήμερα η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που βρέθηκε στην δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, η οποία φαίνεται πως ανήκει στην 8χρονη Έλενα-Ναταλία Μπουνέα.

Η νεκροτομή ολοκληρώθηκε χωρίς ξεκάθαρα αποτελέσματα, ενώ από την σορό της 8χρονης λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάληκαν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιθανώς να δείξουν και τα ακριβή αίτια θανάτου της 8χρονης.

Την νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης, στην παρουσία της ιατροδικαστού της Κυπριακής Δημοκρατίας Αγγελικής Παπέττα.

Loader