Ο Πούτιν κατά του #MeToo

Ο Πούτιν κατά του #MeToo

Ο Πούτιν κατά του #MeToo
Αναρωτιέται: "Γιατί δεν το έλεγαν τότε που συνέβησαν τα γεγονότα;"

Επικριτικός απέναντι στο κίνημα #MeToo εμφανίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να επιλύονται σε δικαστήρια και να μην χρησιμοποιούνται ως βάση για «εκστρατείες».

«Κάποιοι άνθρωποι, ορισμένες οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων γυναικών αναπτύσσουν μια διαδικασία σε δυτικές χώρες, στο Χόλυγουντ, που αφορούν προβλήματα που χρονολογούνται πριν από δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, δήλωσε ο Πούτιν.

«Γιατί τώρα, γιατί όχι πριν από δέκα χρόνια, όταν συνέβησαν εκείνα τα γεγονότα; », διερωτήθηκε, αναφερόμενος στις περιόδους των καταγγελόμενων επιθέσεων του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνστιν.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μετατρέψουμε αυτά τα θέματα, ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε πολιτική εκστρατεία», δήλωσε ο Ρώσος, υπενθυμίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα έχουν θεσπιστεί νόμοι για τη διευθέτηση τέτοιων διενέξεων».

Παράλληλα ανέφερε ότι «δεν έλαβε γνώση» για τις κατηγορίες που έγιναν το Μάρτιο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων.

Αυτό το σκάνδαλο, το πρώτο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στη Ρωσία που αποκαλύφθηκε σε μέσα ενημέρωσης, από τη δημιουργία του κινήματος #MeToo, προκάλεσε αγανάκτηση σε πολλούς δημοσιογράφους που αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το κοινοβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία εμφανίζεται ως προστάτης των παραδοσιακών αξιών, με τον πρόεδρο της να καταγγέλλει μερικές φορές μια «ηθική» παρακμή στη Δύση.

Στα τέλη Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε χαρακτηρίσει «πόρνες» τις ηθοποιούς που κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση τον Γουάινστιν, σε σχόλια που έγιναν σε φοιτητές και δημοσιεύτηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Το κίνημα #MeToo έχει λάβει ψυχρή υποδοχή στη Ρωσία, όπου περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης συχνά αντιμετωπίζονται με ειρωνεία.

Ο βουλευτής Σλούτσκι αντιμετώπισε τις κατηγορίες με έντονη περιφρόνηση, και έφτασε στο σημείο να συγχαρεί τον εαυτό του ότι απέκτησε «εξουσία» χάρη σε αυτό το σκάνδαλο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Κρατικής Δούμας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι «δεν βρήκε παραβιάσεις των κανόνων συμπεριφοράς στον Σλούτσκι».

Πηγή

Loader