Οι ανήλικοι Κύπριοι μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ

Οι ανήλικοι Κύπριοι μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ

Οι ανήλικοι Κύπριοι μπορούν να αγοράζουν αλκοόλ
Επειδή εδώ και τρία χρόνια το νομοσχέδιο ακόμα... ετοιμάζεται

Από το 2016 πάντως εκκρεμεί το νέο σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και τροποποιεί τον “περί Πωλήσεως Οινοπνευματωδών Ποτών Νόμος” χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι γίνεται.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σημειώνει: "Έχει λεχθεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, στις 20 Ιουνίου 2019, ότι το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών’". Πέραν από αυτή την ενημέρωση όμως, δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο για ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που εκκρεμεί από το 2016.

Η ιστοσελίδα offsite επικοινώνησε με την κ. Δημητρίου για το συγκεκριμένο θέμα: "Έίναι ένα νομοσχέδιο πολύ σημαντικό που εκκρεμεί όμως εδώ και χρόνια. Μετά τις διάφορες συζητήσεις σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, ζητούμε να μάθουμε τι ακριβώς έγινε, γιατί δεν κατατίθεται στη Βουλή; Που βρίσκεται το θέμα, πότε θα έρθει στη Βουλή; Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Γιατί αφού προχώρησε το θέμα δεν κατατίθεται στη Βουλη;".

Εισήγησή της είναι ότι πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται ταυτότητα από νεαρούς ή ανήλικους όταν πάνε να αγοράσουν αλκοόλ όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Επίσης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας κάποια συγκεκριμένα περίπτερα ή και άλλα καταστήματα μόνο μπύρα δικαιούνται να πουλούν.

Είναι γεγονός ότι οι ανήλικοι έχουν πρόσβαση σε ό,τι θέλουν και επιπλέον το πρόστιμο είναι μόνο 85 ευρώ.

Μετά από διάφορες συζητήσεις στη Βουλή, είναι πιθανό στο νέο νομοσχέδιο να υπάρξουν αναθεωρημένες και αυστηρότερες πρόνοιες για την πώληση αλλά και την πρόσβαση στο αλκοόλ ειδικά όσον αφορά τους ανήλικους.

Με πληροφορίες από offsite

Loader